Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Fortfarande stolt över min saidi

Fortfarande stolt över min saidi

Foto och film: Leo Sutic

Skrivet av Sabina
Måndag 21 maj 2012 kl. 20:39

Jag har tittat på den här filmsnutten flera gånger redan. Själv stod jag ute i kulissen och skulle ta emot ett armfull käppar medan de dansade så även om jag redan då såg hur bra och häftigt det blev på scen så är det ännu roligare att se det så här framifrån. (Tack käre Leo för att du filmade lite åt mig.)

Som vi slet med den här koreografin, jag och alla tjejerna som gick för mig under våren. Arton (!) tålmodiga och alltid glada tjejer jobbade hårt hela terminen för att få ordning på steg och käppar och cirklar och byten och formationer i alla möjliga led. Lägg till lite khaleegy i mitten på det samt att flera av dem sydde egna både dräkter och huvuddekorationer och förstå hur stolt jag är över dem.

Ja, nu var jag tvungen att se filmklippet en gång till och känna hjärtat blöda lite mer. DVD:n där hela numret finns med ska visst vara klar och vilken kväll som helst ska jag ta mig in till studion för att norpa åt mig ett ex. så jag får se resten (saknas hela fyra minuter i klippet ovan).

Jag älskar att koreografera och med underbara brudar blir glädjen ännu större. Det här kan kan ha varit min häftigaste koreografi hittills, i alla fall känns det så just nu.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Dansshow i Stockholm
Måndag 14 maj 2012 kl. 19:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar.

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Elevshow Danskärlek Koreografier Saidi

14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014

17 december 2014 kl. 16:45
Det är som sagt elevshowstider och jag har på en vecka klarat av inte mindre än fyra shower, varav två var med Layali. Här bjuder vi på härliga bilder på många av de dansare som uppträdde under de båda kvällarna.
» Läs hela inlägget

Bilder från Layalis Elevshow, våren 2015

26 maj 2015 kl. 10:49
Vårterminen är i princip slut och Sverige har kokat av terminsavslutningar och elevshower. Vi bjuder på färgglada bilder från en av Layalis shower tidigare i maj.
» Läs hela inlägget

En luciashow för Musikhjälpen

14 december 2014 kl. 17:24
Minerva och Team Oriental bjöd på en härlig orientalisk luciashow igår kväll i Uppsala där alla intäkter gick till Musikhjälpen. Men när showen väl var slut var det Johan som överraskade oss alla mest.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.