Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Showpaljettstress

Skrivet av Sabina
Onsdag 25 april 2012 kl. 15:09

Det var nog tur att jag köpte mig en khaleegytob istället för att ge mig på att sy en helt själv. För den enkla ring med paljetter jag precis har lagat tog mig ändå fyra dagar från att jag trädde tråd på nålen till att jag fäste den sista paljetten nu alldeles nyss.

Jag kände mig som en av Askungens möss som plötsligt fick skynda, ila, ingen tid att vila. Inte för att det är show än på några veckor utan snarare för att det vore bra att kunna träna med dräkten på senare idag utan att oroa sig för lösa trådar och nålar. (Alltid viktig att även träna med scenkläder!)

Hur går det för er andra? Sitter alla paljetterna där de ska inför vårens elevshower?
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Khaleegy Klänningar

Indisk lehenga choli fungerar inte på ett kurdiskt/periskt bröllop

13 augusti 2013 kl. 18:43
Bröllopsfest! Men jag insåg snabbt att en lehenga choli inte är helt praktisk med tanken på de många, långa och obligatoriska ringdanser. Finns två konkreta problemområden...
» Läs hela inlägget

Expo Artisan i Marrakech - en explosion i konsthantverk

16 juni 2013 kl. 23:27
Av en slump hamnade jag på Expo Artisan i Marrakech, en slags mässa där hantverksmän och -kvinnor visar upp det bästa och senaste inom marockanskt hantverk. Massor att titta på och sucka efter - provade bland annat en kaftan som är helt underbar!
» Läs hela inlägget

Kamillas vitsvarta magdansdräkt

10 september 2012 kl. 12:14
En ny stjärna i kategorin hemmasytt: Kamillas magdansdräkt med avancerade paljettapplikationer och strassband är en fröjd för ögat.
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.