Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Cairo By Night med tävling

Cairo By Night med tävling
Skrivet av Sabina
Lördag 5 november 2011 kl. 16:27

Som sagt, det är en intensiv dansvecka och igår kväll var det dags för ännu en galashow - denna gång med Cairo By Night. Khaled Mahmoud stod som vanligt på scen och jag gillade honom för ovanlighetens skull riktigt mycket. Nesma och Ahmed Fekry tillhörde också kvällens utländska gäststjärnor men mest imponerad och tagen blev jag av Mohamed Kazafy i hans sufidans. Ack ack, underbar musik och så enkel men vacker dans av Mohamed.

Mohamed Kazafy

Men kvällen inleddes med en solisttävling där Cecilia var enda svenska tävlande. Det är alltid alltid nervöst med tävling och Cecilia var nog inget undantag, men hon såg så lugn ut när hon väl stod uppe på scen.

Oavsett vad man tycker om tävlingar så får de en att skärpa sig lite extra och göra sitt allra bästa. Att bara ens medverka är en bra och nyttig träning eftersom man bedöms på helhetsintrycket; både på utstrålning och teknik samt smink och dräkt. Och alla tävlanden igår var riktigt bra på alla punkter.

Gårkvällen var väldigt varierad och bjöd på både poi, bollywood, saidi, slöja, tribal, fanveil.

 Gita Vinlander Poi-dans
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Dansshow i Stockholm
Fredag 4 november 2011 kl. 18:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar.

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Cairo By Night Danstävling

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Videoglimtar från helgens Danskarusell

27 april 2015 kl. 18:20
Tävlingen Danskarusellen pågår för fullt och igår söndag var det regionsfinal i Stockholm. Tre orientaliska nummer fanns med på scen och en av dem gick vidare till final! Grattis till Tamally!
» Läs hela inlägget

Full representation i Danskarusellen

2 april 2015 kl. 10:41
De färgglada slöjorna har virvlat färdigt och glittret har lagt efter första fasen av Danskarusellen. Flertalet orientaliska nummer har varit med och ett helg gäng har även gått vidare till regionsfinal.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.