Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

På utflykt till House of Oriental Design

På utflykt till House of Oriental Design
Skrivet av Sabina
Onsdag 12 oktober 2011 kl. 11:24

Under mina dagar på västkusten letade jag upp butiken House of Oriental Design och fick där en trevlig pratstund med ägaren Erica. Jag har följt hennes blogg och Facebook-sida sedan hon och hennes mamma öppnade upp för snart två år sedan och kände att det var dags att hälsa på. De har fått till en mysig blandning av produkter med tyngdpunkt på bra träningskläder som även kan fungera på scen för den som inte vill lägga flera tusenlappar på dyra dräkter. Och i rummet bakom kassan har de en eget syrum där de gör ändringar samt syr upp kläder på beställning. Just när jag kom förbi jobbade Erica med en specialbeställning för en turkisk restaurang i stan. Erica är säkert inte den enda som fått idén till en egen orientalisk butik men hon avslöjade att hon var väldigt snabb från idé till öppning. Från att hon så där i bifarten nämnde idén för sin mor och syster till att de hade öppnat tog det inte längre än ett par månader. Jag blev kvar nästan en timme och fingrade på en massa fina prylar medan jag pratade dans och mer dans med Erica, ni vet som det blir när två dansnördar möts som delar en och samma kärlek - den till den orientaliska dansen och allt det som hör till. Och trots att det var mitt på dagen kom det in flera kunder och handlade både till sig själv och till andra.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Shopping

Unboxning av en magdansdräkt från Eman Zaki

25 oktober 2013 kl. 12:47
Förberedelse pågår inför kommande dansfestivalmaraton och Cecilia hade lyckas omdirigera en leverans från Kairo hem till mig där hon tillfälligt flyttat in. Och så ringde det på dörren...
» Läs hela inlägget

Expo Artisan i Marrakech - en explosion i konsthantverk

16 juni 2013 kl. 23:27
Av en slump hamnade jag på Expo Artisan i Marrakech, en slags mässa där hantverksmän och -kvinnor visar upp det bästa och senaste inom marockanskt hantverk. Massor att titta på och sucka efter - provade bland annat en kaftan som är helt underbar!
» Läs hela inlägget

Unboxning av en persisk matta

20 november 2012 kl. 14:46
Mattor kommer inte ihoprullade utan ihopviktna och väl inpackade. Krävdes lite kraft att befria den här persiska skönheten från sin låda.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.