Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Beledi - glöm inte att le

Beledi - glöm inte att le
Skrivet av Sabina
Torsdag 9 juni 2011 kl. 09:46
Så mycket intryck, så mycket dans. Det är härligt att röra på fläsket igen även om det inte är allt för många veckor sedan sist. I går eftermiddag blev det beledi med egyptiska Fifi Ness. Återigen var det lite si och så med språket och flera elever hjälpte till med översättningar, och denna gång hittade jag ett gäng puertoricaner som tagit sig hit. Hela världen verkar ha samlats här.

Än en gång blev det så mycket höft- och magarbete, men mycket mer jordat som det ju ska vara i beledi, och jag undrar vad för typ av träningsverk som kommer att dyka upp så småningom.

Både Fifi och Hakima var på oss samtliga om ansiktsutryck och dansglädje. ”Smile” var ett återkommande ord och även om man oavsett nivå kanske inte är helt van med alla nya steg så är det viktigt att träna in att se glad ut. Titta upp, le och se åtminstone ut som om du har roligt, för gör du det på träning så gör du det också på uppvisning.

Hann till och med springa ihop med svenska Gita som bor här nere och som visserligen inte dansar längre men ändå engagerar sig i både dans och arabisk kultur. Träffar henne igen lite senare idag då jag ska lära mig Chikatt (bäva månne mina shimmeymuskler) och hon sa något om att göra reportage om svenska som lär sig dansa marockanskt - syftade hon på mig?

Jag laddar upp lite bilder på Facebook då och då, så följ oss gärna där. Och det är fler än jag bloggar härifrån; Lynette från Gilded Serpent både skriver och filmar och verkar hinna täcka in mycket mer än jag gör.

Yalla, dags att shimma loss!
Äldre inlägg:
« Full festivalfart i Marocko


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Magdans Marrakech Workshop Marocko Mediterranean Delight Festival Festival

Mediterranean Delight i Marocko

13 juni 2011 kl. 20:54
De två sista dygnen i Marrakech blev intensiva med två sena kvällsshower, en workshop i marockansk folkdans och rätt mycket shopping. Även om showerna självklart var minst...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Tävlingsvinnare från festivalen i Marrakech

7 juli 2011 kl. 15:54
Nu finns det massor av videoklipp från dansfestivalen i Marrakech där jag var för en månad sedan. Bland annat har arrangören lagt upp klipp på alla tävlingsdeltagare och för mig som bara såg deras tablasoloimprovisation...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Chikatt har gjort mig helt matt

9 juni 2011 kl. 19:08
Chikatt-workshop med Nawarra var helt underbart. Svettigt, galet och helt helt helt underbart. Återigen en lärare som mantrade om att vi skulle le och vara glada, och sen blev det dansa av...
» Läs hela inlägget - 3 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.