Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Fes Festival of World Sacred Music

Fes Festival of World Sacred Music
Skrivet av Sabina
Måndag 6 juni 2011 kl. 22:51
Under helgen har vi hunnit med både gnawa- och sufikonserter. Staden Fes bubblar av musiker och turister under de tio dagar som festivalen The Fes Festival of World Sacred Music pågår.

I fredags avslutade vi dagen med en midnattskonsert med sufimusik. Harakiya Brotherhood spelade på Dar Tazi, ett hotell med större öppen gård som ramar in konserterna jättefint. Man sitter på mattor och kan både småprata och bara lyssna.Det stora torget som vanligtvis kan vara rätt öde har varit levande till halv ett på natten. Men varje kväll under festivalen vid tiotiden kör de en gratiskonsert. Igår lördag såg jag gruppen Nass el Ghiwan, en gnawa-grupp. Via en kompis kontakter lyckades vi ta oss in på vip-området precis framför scenen så jag såg jättebra utan att det blev för trångt och för mycket folk.Idag har vi tagit oss ner med tåg till Marrakesh och imorgon ska jag ta mig in till nya delen av stan för att registrera min närvaro på Mediterranean Delight Festival och sedan blir det för min del fyra workshops och två dansshower. Och mitt inte lika dansnördiga sällskap spottar inte alls i koppen utan hänger med på dansshower två dagar i rad. Yay!
Äldre inlägg:
« En långsam fredag i Fes
Nyare inlägg:
Full festivalfart i Marocko »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Fes Sufi Marocko Fès Festival of World Sacred Music Festival

Årets musikfestival i Fes, Marocko

6 juli 2014 kl. 23:23
eller En gång såg jag irakiske stjärnan Kadim Al Sahir två gånger.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Rapport från musikfestivalen i Marocko

13 juni 2012 kl. 11:13
I juni varje år pågår Fès Festival of World Sacred Music i Marocko och jag har lyckats tajma det i år igen. Igår kväll lyssnade jag på både kurdisk/persisk medeltidsfusion samt sufimusik.
» Läs hela inlägget

Klipp från musikfestivalen i Fes

19 juni 2013 kl. 00:40
I förra veckan besökte jag The Fes Festival of World Sacred Music i Marocko. Massor av fina konserter med bland annat syrianska Assala Nasri, libanesiska Abeer Nehme, traditionell sufimusik och modern fusion.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.