Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Kaféinvigning på en marockansk bergsida

Kaféinvigning på en marockansk bergsida
Skrivet av Sabina
Torsdag 2 juni 2011 kl. 20:53
Och medan Hanna och ni andra roar er på Stockholm Belly Dance Festival njuter jag av värmen i Fes och blandar kaféliv med onlinejobb och allmänt strosa runt på stan. Det är ett annat liv här nere, jag går ner i varv och hittar ibland mig själv med att bara sitta och titta ut över stan. När gjorde jag det hemma i Sverige senast?

Jag har som sagt två kollegor med mig som inte har varit i Marocko tidigare och i måndags fick de en rejäl injektion av marockansk festkultur då vi åkte till en liten by som ligger på en kulle; Moulay Idriss. Ägaren till Café Clock öppnar nytt kafé där och vi hade tur att vi råkade tajma invigningen av den. Under en solig eftermiddag var det massor av mat, massor av musik och mycket dans. Gigantiskt mycket dans. Helt enkelt en underbar start på mina två veckor i Marocko tillsammans med de flesta av mina marockanska vänner.

Och kolla utsikten!Om ni någonsin passerar Moulay Idriss i Marocko – stanna till och fråga efter kafé Dar Akrab (Scorpion House, men det finns inga skorpioner). Trevliga ägare och en fantastisk utsikt!
Äldre inlägg:
« Marockanskt myntate
Nyare inlägg:
Dagens floorwork »


Kommentarer

Micke
Fredag 3 juni 2011 kl. 13:03
Sagolikt!

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Fes Fest Marocko

Jag landade mitt i en bröllopsfest i Fes

28 december 2009 kl. 14:59
23 timmars resa inkluderade många timmars sittande väntetid, både i Stockholm (där vi nästan höll på att fastna i snön), på flygplatsen i Casablanca, på tåget upp till Fes och sen på tågstationen i Fes...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Årets musikfestival i Fes, Marocko

6 juli 2014 kl. 23:23
eller En gång såg jag irakiske stjärnan Kadim Al Sahir två gånger.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Bilder från en marockansk helkväll

26 november 2013 kl. 21:21
I lördags firade Marockansk kvinnoföreningen Andaluos att det i år är 250 år sedan det allra första bilaterala avtalet undertecknades mellan Sverige och Marocko. Och vilken fest det blev!
» Läs hela inlägget - 4 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.