Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Mellanlandar mellan två bröllop

Mellanlandar mellan två bröllop
Skrivet av Sabina
Tisdag 8 juni 2010 kl. 01:58
Är hemma en par korta timmar mellan bröllopsresorna. Festen i lördags var jättetrevlig och min dans gick frigörande bra. Publiken var lättcharmad och det gick så lätt att både interagera med dem samt mot slutet även dra upp folk på dansgolvet. Och då hade majoriteten av gästerna inte sett orientalisk dans tidigare. Jag lockade upp det finsklibanesiska bröllopsparet och strax satt min stora sjal kring höften på bruden. Som sagt, hon är en god vän till mig och det var just via dansen som vi träffades. Den kvinnan kan verkligen dansa och att till orientaliska toner och takter se henne svepa fram över dansgolvet i vit bröllopsklänning var underbart. Vackert, vackert, vackert.

Om några timmar siktar jag mot Marocko och på onsdag ska jag hämta min marockanska kaftan som ligger och väntar på mig. Ett par veckor efter mina senaste kaftangrubblerier fick jag mail av en kompis där nere som hade en kaftan att sälja till mig. Jag hade sett den när jag var där nere och den var så billig att jag köpte den oprovad. Fick lite bilder på den och den kan nog vara lite för stor för mig, men den är i "min" färg och jag får den till ett bra pris. Dessutom slipper jag lägga tid nu i veckan på att rusa runt i medinan desperat leta efter något att ha på mig.


Kommentarer

Bianca
Torsdag 10 juni 2010 kl. 15:11
Bilder, Sabina! Vill se bilder på när du dansar!! :D

JoZ
Söndag 13 juni 2010 kl. 14:47
=)

SabinaSabina
Onsdag 16 juni 2010 kl. 09:20
Jag har nog inga bilder själv på när jag dansar, jag var ju fullt upptagen med att just dansa. Kanske kan få tag i´t på annat håll.

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Takchita Marocko

Bilder från en marockansk helkväll

26 november 2013 kl. 21:21
I lördags firade Marockansk kvinnoföreningen Andaluos att det i år är 250 år sedan det allra första bilaterala avtalet undertecknades mellan Sverige och Marocko. Och vilken fest det blev!
» Läs hela inlägget - 4 kommentarer

Kaftaner, kaftaner, kaftaner

4 november 2010 kl. 21:29
... eller Takchita som de också heter i Marocko. Alldeles nyss visades det bilder på tv (i tv-serien med östermalmsdamerna) från en marockansk modevisning på Berns i somras, arrangerad av Marockanska...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Min marockanska Takcheta

17 juni 2010 kl. 23:45
Av någon underlig anledning har jag ännu inte fått tag i några bra bilder på mig och min takcheta (marockansk kaftan) från bröllopet i lördags. Eller inte så underligt egentligen, eftersom jag inte mådde...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.