Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Mer cymbalkärlek på dansgolvet

Skrivet av Sabina
Lördag 15 maj 2010 kl. 11:45
Just nu var det egentligen tänkt att jag skulle skriva sista hemtentan i arabiska, men det är tillräckligt med annat som händer i helgen. Jag tittade på den nu när den skickades ut och den är inte alls omöjlig att klara av, men nej. Idag har jag annat att göra.

Igår kväll på Re:Orient Club träffade jag och Agnes ett par egyptiska killar på dansgolvet, och förutom att de var väldigt trevliga att dansa med så hade de även med sig fingercymbaler som vi titt som tätt lånade av dem. Cymbaler är helt klart det nya svarta och det senaste dansmodet för år 2010.

Förutom att vi ska försöka träffa killarna i Kairo senare i sommar så tipsade de oss också om värsta shaabi-konsert på Kägelbanan i höst, med Emad Baroor från Egypten. Inte missa. Inte inte inte missa! (Jag minns fortfarande Saads shaabikonsert på Berns sommaren 2007 med ett glatt minne.)

Magdy el Leisys workshop igår var kul, och som Emma kommenterade: sprallig! Och i kombination med ett snabbt tablasolo så var det högt tempo hela tiden. Men det som jag verkligen uppskattade var att han gick genom namnen på de olika rytmerna som var med i låten, det var inte bara inmatning av olika steg. Även om jag har hört dem tidigare och känner igen de flesta så skadar det aldrig att öva dem igen. Zaffa kan jag till exempel relatera till mycket lättare nu.
Äldre inlägg:
« Intensiv orientalisk helg


Kommentarer

Emma OsmaniEmma Osmani
Söndag 16 maj 2010 kl. 09:30
*bokar in Emad i kalendern*
*tränar trendkänsligt på cymbalerna*

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Klubb i Stockholm
Fredag 14 maj 2010 kl. 21:00
» Var du på klubben? Skriv en kommentar.
Konsert i Stockholm
Lördag 11 september 2010 kl. 20:30
» Var du på konserten? Skriv en kommentar.

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Cymbaler Re:Orient

Musiksagan om Oum

27 juli 2015 kl. 19:15
Musiksagan om Oum har hunnit spela runt om i Sverige under snart ett år och nu i juli var det dags för Parkteatern i Stockholm. Den sista speldagen tittade solen äntligen fram och vi fick chans att njuta av både fin musik och rolig rekvisita.
» Läs hela inlägget

Bagiye-lektion mitt i natten

3 september 2011 kl. 18:14
Sent igår kväll blev det spontandans på kompisarnas uteplats då Aralia lärde oss andra att dansa Bahiye, en assyriansk halay/ringdans. En bra start på danshöstterminen;...
» Läs hela inlägget

Cymbalramsor

6 november 2010 kl. 10:26
På Bozenkas workshop i lördags gick vi bland annat genom grunderna för fingercymbaler. Det var enkla, dubbla, trippla och kvadrupla pling, och någonstans i ljudröran förklarade Bozenka en kombination...
» Läs hela inlägget - 5 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.