Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Jag är nycymbalkär

Skrivet av Sabina
Onsdag 5 maj 2010 kl. 15:11
När cd-spelaren inte fungerar, när högtalarna har gått sönder och när tablaspelaren har missat tåget - då är cymbalerna en magdansös mest tillförlitliga musiker. Ja, om man nu kan hantera dem alltså.

I Sverige verkar inte cymbaler vara så jättepopulärt, men på Sophias tribalkurs i höstas plingade vi lite under några lektioner, under våren har jag tränat massor av cymbaler hos Lena och i lördags var det cymbalträning i flera timmar med Ann. Och någonstans mellan dessa tre lärare verkar det ha lagt sig tillrätta lite, jag är inte alls suverän på cymbaler men jag kan dansa till både galopptakten och baladitakten utan att snubbla eller plinga fel. Och det är en trevlig känsla som ger mersmak.

Så nu ska jag och min nyförälskelse se om vi kan fortsätta vårt förhållande och bli riktigt samspelta, för jag är nycymbalkär.
Äldre inlägg:
« Dansa är att andas
Nyare inlägg:
Intensiv orientalisk helg »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Cymbaler

Cymbalramsor

6 november 2010 kl. 10:26
På Bozenkas workshop i lördags gick vi bland annat genom grunderna för fingercymbaler. Det var enkla, dubbla, trippla och kvadrupla pling, och någonstans i ljudröran förklarade Bozenka en kombination...
» Läs hela inlägget - 5 kommentarer

Mersmak för gatudans

27 juli 2010 kl. 23:53
Mamma ringde nyss och frågade om jag hade röd tröja när jag dansade igår morse. Jodå, visst fanns jag med på en bild i tidningen imorse. Vår orientaliska dans på Pridefestivalens invigning har synts på...
» Läs hela inlägget

Mer (stolt) dans på gatorna

22 juli 2010 kl. 08:47
Det har jag tyckt länge och det tycker visst även Stockholm Pridefestival som i år har anlitat dansare från flera olika skolor i Stockholm för att just dansa på gatorna. Och innan den stora invigningen...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.