Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här konserten har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

En orientalisk kväll på Konserthuset med Middle East Peace Orchestra

Skrivet av Sabina, 14 mars 2010 kl. 10:43
Förra helgen var jag i Grünewaldsalen i Stockholms Konserthuset och lyssnade på Middle East Peace Orchestra från Danmark. Det är sällan jag går till Konserthuset för att lyssna på musik och när jag steg...
» Läs hela inlägget

Mera dans, mera dans hela helgen

Skrivet av Sabina, 7 mars 2010 kl. 16:58
"Jag kan aldrig få för mycket orientaliska rytmer i mitt liv" sa jag och svarade ja på inbjudan till att hänga med på orientalisk konsert på Konserthuset ikväll. Helgen är intensiv. I fredags var jag...
» Läs hela inlägget

The Middle East Peace Orchestra

The Middle East Peace Orchestra
Konsert:
Plats: Stockholms Konserthus, Stockholm
Arrangör: Stockholms Konserthus

The Middle East Peace Orchestra utgör ett unika samarbete mellan musiker från olika etniska grupper, alla med koppling till Mellanöstern och med syftet att spela konserter för fred.

Orkestern grundades 2003 på initiativ från danske oboisten Henrik Chaim Goldschmidts. Orkestern består av arabiska och judiska musiker som spelar musikskatter från båda traditionerna.


Här hittar man alltså musiker från Israel, Palestina, Egypten, Irak, Syrien, Jordanien, Libanon, Skandinavien och USA; muslimer, judar och kristna – alla handplockade virtuoser som representerar det bästa i den egna traditionen.


Repertoaren inbegriper element från judisk kletzmer, Mellanösterns maqam-traditioner samt klassisk arabisk musik. Mottagandet från publik och press har alltsedan sedan starten varit enastående och man har turnerat över hela världen; i konsertsalar, festivaler, skolor, på gator, sjukhus, i fängelser samt för flyktinggrupper. Varhelst det finns behov av en dialog genom musik.


Läs mer på www.konserthuset.se

Dessa Orientalistor närvarade på The Middle East Peace Orchestra:
Sabina

Kommentarer

Var du på konserten? Berätta vad du tyckte.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.