Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Mera dans, mera dans hela helgen

Skrivet av Sabina
Söndag 7 mars 2010 kl. 16:58
"Jag kan aldrig få för mycket orientaliska rytmer i mitt liv" sa jag och svarade ja på inbjudan till att hänga med på orientalisk konsert på Konserthuset ikväll. Helgen är intensiv.

I fredags var jag (som vanligt) på Re:Orient; Dansade tills knäna började ömma och tittade på fina fina dansvänner som uppträdde på scen.

Igår hade en kompis födelsedagsfest i en charmig källarlokal i gamla stan och även om jag inte hade tänkt uppträda trots att festen hade "spontana uppträdande" som tema så tog jag ändå med mig en dräkt - utifall att... Och när ägaren inledde kvällen med att berätta om källarens historia och bland annat nämnde att det hade varit orientalisk klubb där på 60-talet - ormar målade på väggarna och magdansöser som uppträdde - sa det sig själv: Dansa skulle jag. Och dansa gjorde jag.

Och idag har jag varit i dansstudion sedan elva imorse. Nybörjarklass, saidiklass och snart fortsätter det med persisk dans. Och så konsert senare ikväll då som sagt. Tur att det är måndag imorgon och "sovmorgon".

På festen igår kväll var det en kille som erkände att han hade svårt att veta hur han skulle titta på magdansöser. Som väluppfostrad svensk ska man inte blänga på kvinnors bröst eller höfter, ändå är det dit blicken dras när han ser orientalisk dans. Och hur känner jag som dansös för det? Vi jämförde med bandet som just då spelade och jag undrade hur han tittar på dem; Vi kom fram till att blicken dras dit där det händer något - han tittade på sångerskans ansikte och på pianistens händer. Och därför då också på bland annat(!) dansösens höfter och bröstkorg eftersom det är "där det händer". Och det kan man ju bjuda på, eller hur?
Äldre inlägg:
« Plötsligt händer det


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Konsert i Stockholm
Söndag 7 mars 2010 kl. 19:30
» Var du på konserten? Skriv en kommentar.

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Re:Orient Dansshow Konsert

Hela Sverige gnistrade under december

25 december 2013 kl. 16:51
År 2013 har bara några dagar kvar och tack vare att flera fotografer och arrangörer har delat med sig av bilder från några dansshower och konserter som avslutade året kan vi bjuda på en riktig bildkavalkad.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Eldfesten - Lite snö hindrar inte våren från att firas

20 mars 2013 kl. 18:32
Leo trotsade snön och kylan igår och tog sig till Kungsträdgården i Stockholm där man, precis som på många andra ställen i Sverige och världen, firade nyåret och våren med en riktig eldfest. Musik och dans i mängder.
» Läs hela inlägget

Halay-bakfylla

15 augusti 2010 kl. 09:48
Har precis rullat ur säng och kroppen är allt annat än samarbetsvillig. Men kan man förvänta sig annat när man först stått i dansstudion och tränat teknik i två dagar och därefter snabbt studsat vidare...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.