Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här konserten har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Alla dessa konserter i storstan...

Skrivet av Sabina, 27 mars 2011 kl. 22:25
Synd att man inte har tid och råd att vara på flera ställen samtidigt eftersom hela Stockholm kokade igår; Det fanns mycket att välja mellan då det allra sista kramades ut av nouruz/newroz-firandet. Vi...
» Läs hela inlägget

Zarbang med Hossein Alizadeh

Konsert:
Plats: Kulturhuset, Hörsalen, Stockholm
Arrangör: Kista Världsmusikfestival

Zarbang är en av världens mest framstående världsmusikensembler och består av 6 musiker. Gruppen bildades 1996 och förnyade sin repertoar 2001 med hjälp av nya musiker och nya instrument. Zarbang förenar de bästa slagverkarna från Afghanistan och Iran med instrument från olika kulturer och världsdelar. Förutom musiktraditioner från Afghanistan och Iran, har rytmisk musik från hela världen inspirerat Zarbang.
Zarbangs musik är unik och nyskapande. Varje instrument i ensemblen har en viktig roll. Instrumentens säregna klanger, ljud och rytmer tas tillvara för att framhäva dess unika egenskaper. Slagverken, som är kärnan i musiken, används på ett spännande och lekfullt sätt. Uppfinningsrikedomen är på topp då sång och andra melodiinstrument blandas på ett modernt sätt med denna rytmiskt baserade musik.

Hossein Alizadeh anses, inom den klassiska persiska musiktraditionen, vara en av Irans främsta musiker och kompositör. Improvisation är en viktig del i Alizadehs musik. Främst förknippas han med stränginstrumenten tar och sehtar. Han har även medverkat i Irans Nationalorkester som solist och dirigent samt komponerat egna verk för orkester och film. Att bevara den klassiska persiska musiken samtidigt som musiken förnyas är viktigt för Alizadeh.

Här får vi uppleva den unika konstellationen där Zarbang och Hossein Alizadeh spelar tillsammans på Kulturhuset.


Läs mer på www.kistaworldmusic.com

Kista Världsmusikfestival 2008

Datum: 25 - 30 nov 2008
Stad: Stockholm
» Läs mer om festivalen
Kommentarer

Var du på konserten? Berätta vad du tyckte.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.