Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Varför arrangerar vi en orientalisk knytkonferens?

Skrivet av Sabina
Måndag 27 augusti 2012 kl. 20:49

Om någon mot förmodan skulle ha missat det så älskar jag den orientaliska musiken, dansen och kulturen. Ända sedan den smög sig in i och tog över mitt liv har jag älskat stunderna i dansstudion, på scengolvet, bakom scengolvet och även timmarna vid datorn då jag bygger på Orientalista. Men jag har också hittat några av mina allra käraste vänner, fått ett större nätverk av spännande människor kring mig och tagit del av ännu mer bra musik, ännu mer bra dans, ännu mer av allt.

Och när jag minst har anat det så har jag hittat mig själv i en spännande diskussion då jag lärt mig mer om historien bakom ett visst steg, varifrån en viss musik- eller dansstil kommer, om hur det var då och förr och nu och vad som kanske kommer att ske i framtiden. Och de stunderna är precis lika spännande som den faktiskt dansträningen.

Idén slog mig tidigare i somras då jag satt i Marocko och fortfarande hade färska minnen från en annan knytkonferens med tekniskt tema (Geek Girl Meetup). Då träffade jag coola tjejer som jag redan kände till men också massor av tjejer som jag aldrig hört talas om men som var lika coola de. Jag lärde mig en hel del nytt men fick också ny energi till idéer jag redan funderat på. Kort sagt, det var en mental vitamininjektion. Och jag blev nyfiken på vad skulle hända om vi orientaliska dansare samlas under samma tak utan träningskläder - vad skulle vi prata om och vilka nya idéer skulle vi få?

Nu är det mindre än tre veckor kvar till 15 september och jag och de andra tjejerna (Hanna, Maria, Cecilia och Ulla) som under sommaren har hjälpt mig fundera, planera och filosofera ser allt mer fram emot en heldag tillsammans med er. Schemat börjar fyllas på (6 av 10 pass är helt bestämda), fakturan för lokalhyran ska snart betalas, namnlappar har skickats från tryckeriet och de första anmälningarna har registrerats på bankkontot (anmälan = inbetalning).

Eftersom det är just en knytis där alla bidrar till lokalhyran så har vi lovat att allt ev. överskott ska gå till fika och andra trevligheter på plats, men desto viktigare då ni så snart som möjligt betalar in 80 kr till Paypal eller bankgironumret - mer info här.

Ni behöver inte vara med hela dagen om ni inte orkar eller vill, helt ok att bara "plocka russinen ur kakan". Men vi både tror och hoppas att ingen kommer att vilja gå hem utan att samtalen kommer att fortsätta efter sista passet.

Allt om knytkonferensen finns att läsa här:
www.orientalista.se/knytkonferens

(Kommer du långväga ifrån och har svårt att hitta sovplats - hör av er så kanske vi kan hjälpa till.)
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Knytkonferens Orientalista

Vad är väl en orientalisk knytkonferens... om inte alldeles underbar!

2 oktober 2013 kl. 21:51
Ännu en orientalisk knytkonferens är till ända och vi försöker sammanfatta alla intryck från en lång, intensiv och alldeles underbar dag.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Reflektioner från en knytkonferens

24 september 2012 kl. 00:18
Ni vet, det var så galet mysigt på förra helgens orientaliska knytkonferens att det egentligen är svårt att formulera det i ett enda inlägg. Men jag gör ett försök, och så ses vi igen nästa år?!
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Fyra boktips om dans och invandring genom tiderna

6 oktober 2013 kl. 10:03
På Orientalistas knytkonferens pratade Maria om huruvida det fanns magdans i Sverige på 1700-talet. Svaret är nej, men följande fyra böcker avslöjar annat som hände här hemma i Sverige förr.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.