Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Resetips: Döda havet

Resetips: Döda havet
Skrivet av Sabina
Tisdag 16 oktober 2012 kl. 14:09

Jag var en kort sväng till Jordanien i förra veckan för att hälsa på fina Heidi som just nu bor i huvudstaden Amman. Bara 45 minuter bort med bil ligger Döda havet och i fredags gjorde vi en heldagsutflykt dit.

Vi köpte dagsbiljett till en av de större hotellen som ligger längst med strandkanten och även om det fanns flera pooler, flådiga restauranger, en dromedar samt lekplatser för barnen så var höjdpunkten helt klart att flyta i Döda havet.

Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig men när jag försiktigt tagit mig ut på det lerkladdiga rampen och vadade ut i vattnet behövdes det inte mer än tre-fyra steg innan jag flöt som en kork.

Jag är inte direkt bra på att simma, än mindre hålla mig flytande i normalsaltat vatten så att utan ansträngning ligga och guppa i vattenytan var en befriande känsla. Det var till och med svårare att få ner ben och armar under vattenytan för att kunna ta vettiga simtag än att bara följa med vågorna.

Även om man tydligen inte bör ligga i vattnet mer än 20 minuter åt gången så gjorde det hela min dag.

Åk! Flyt! Njut!

Men låt blir att raka dig eller skrapa upp ett sår innan du går i vattnet - det är verkligen saltare än saltat! Och för en komplett spa-upplevelse kan du packa in dig själv i välgörande lera en stund innan du kliver i (på?) vattnet.
Kommentarer

ThessThess
Onsdag 17 oktober 2012 kl. 13:31
åh vad härligt!


Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Resor Jordanien

Musikalisk upplevelse i Jerash, Jordanien

12 oktober 2012 kl. 06:39
Från en konsert på Södra Teatern i romarruinen i Jerash, Jordanien.Med en blandning av många stilar; De inledde med en bit från Beethovens 9a och avslutade med barnvisan Broder Jakob.
» Läs hela inlägget

På stipendieresa i Kolkata

10 november 2014 kl. 19:13
Två svenska stipendiater på kathak- och tablastipendium spenderade sommaren i Kolkata, Indien. Julia delar med sig av sina upplevelser som var båda varma, utmanande, roliga och fina.
» Läs hela inlägget

6 dagar och 6 citat med Suhaila

3 november 2014 kl. 17:45
Maria är tillbaka efter ännu en hårdträning med Suhaila Salimpour och hennes utmanande dansteknikträning - och med sig i bagage hem har hon bland annat sex minnesvärda citat.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.