Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Plötsligt händer det

Skrivet av Sabina
Tisdag 23 februari 2010 kl. 18:07
Jag har sedan jag lämnade Marocko känt mig lite rostig i arabiskan. Förra veckan kom jag visserligen igång med både kvällskurs och distanskurs igen, men jag har inte varit helt nöjd med att jag faktiskt inte konverserar än.

Förrän nu plötsligt, på en kraftigt försenad resa. Bredvid mig sitter en jämnårig man och det visar sig att vi bara har arabiskan som gemensamt språk. Och utan att jag fattar hur vi kom igång så konverserar vi om ditten och datten, om jobb och familj, om Marocko och om Sverige, om att resa eller stanna hemma. Och när jag fyra timmar senare sagt Ma´salama och klivit av slår det mig att jag precis haft min allra första konversation på arabiska. Och att det gick alldeles strålande.

Nu sitter jag här och pyser av stolthet.


Kommentarer

JoZ
Tisdag 23 februari 2010 kl. 18:34
Du rockar!!

pärlbesatt
Tisdag 23 februari 2010 kl. 18:36
Nämen, vad alldeles fantastiskt. Nu blev jag rörd, så där så det rycker i näsan... GRATTIS!! Då kan du mycket mer än jag förstod också.

magdalena
Tisdag 23 februari 2010 kl. 19:49
åh va kul! har kollat upp lite arabiska-kurser för nybörjare i sthlm men har inte sett nåt intressant. har du tips på någon skola?
Majda

SabinaSabina
Onsdag 24 februari 2010 kl. 14:25
pärlbesatt: ja, jag är lite rörd jag själv. =)

magdalena: Finns kurser hos både folkuniversitetet och medborgarskolan och studiefrämjandet och abf och allt vad de heter. Massor att välja på, men alla vårkurserna har startat redan, du kanske får vänta till i höst.

Susanne
Torsdag 25 februari 2010 kl. 08:54
Så imponerande!

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Studera arabiska Arabiska

Hur många arabiska studieböcker kan man ha?

1 oktober 2011 kl. 16:35
I veckan drog min kvällskurs i arabiska igång. Jag har inte läst i ordnad form på ett år nu så det var verkligen på tiden. Det är en helt ny lärare för mig och jag hade ingen aning om han tänkte använda...
» Läs hela inlägget

Kvällslitteratur x 501

31 augusti 2010 kl. 09:19
Jag har lite svårt att tajma in fortsatta studier i arabiska i höst. Distanskursen har inte fler nivåer och kvällkurs har jag, handen på hjärtat, inte tid med tyvärr. Så jag fortsätter enligt min kanske...
» Läs hela inlägget

Arabiskan börjar leka i huvudet på mig

14 januari 2010 kl. 11:45
Ett bra tecken! Jag har börjat leka med ord och hur de skrivs, sägs och hör ihop. Jag och min lärare Annour har väldigt kul på lektionerna och skrattar mycket eftersom jag ställer många envisa frågor...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.