Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Sista kvällen med Chikhat

Sista kvällen med Chikhat
Skrivet av Sabina
Lördag 30 januari 2010 kl. 12:37
Jag har varit hemma i Sverige några dagar nu och det är alltid svårt att återvända hem när man haft det bra borta, men en hel månad sätter sina spår i huvudet. Ibland kommer jag till exempel på mig själv med att tänka på engelska, för även om jag pluggade arabiska så var engelskan det språk som användes mest.

Jag har så mycket tankar och intryck i huvudet nu som sakta ska ramla på plats. Först och främst är jag otroligt motiverad att fortsätta lära mig arabiska vilket är jätteskönt att känna trots de intensiva studier jag utsatte mig för.

Men det finns så många andra minnen och kunskaper att vårda. Till exempel sista kvällens chikhat-konsert med intensiv berbermusik och en helvetiskt massa shimmey. Fyra kvinnor skakade rumpa i evigheter och i de mesta fantastiska kombinationer, inspirationen och fascinationen var total. Jag ska försöka träna lite extra på den stående höftåttan i kombination med shimmey för det såg väldigt läckert ut när det kom upp i hastighet lite. Och med mina nya kontakter där nere hoppas jag kunna få närmare kontakt med chikhat-dansöser under mina kommande resor till Fes och Marocko (självklart ska jag tillbaka).


Äldre inlägg:
« Alla känner alla
Nyare inlägg:
Ännu en gång ny termin »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Fes Chikhat Marocko Shimmey Konsert Dansshow Video

Konsert i Marocko - Issawa

7 april 2010 kl. 20:16
Söndagskvällarna är likställt med konsert på Café Clock. Så ock i söndags. Här kommer litet smakprov.
» Läs hela inlägget

Klipp från musikfestivalen i Fes

19 juni 2013 kl. 00:40
I förra veckan besökte jag The Fes Festival of World Sacred Music i Marocko. Massor av fina konserter med bland annat syrianska Assala Nasri, libanesiska Abeer Nehme, traditionell sufimusik och modern fusion.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Eldfesten - Lite snö hindrar inte våren från att firas

20 mars 2013 kl. 18:32
Leo trotsade snön och kylan igår och tog sig till Kungsträdgården i Stockholm där man, precis som på många andra ställen i Sverige och världen, firade nyåret och våren med en riktig eldfest. Musik och dans i mängder.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.