Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Kvällens fjäderslöjdans gick helt ok

Kvällens fjäderslöjdans gick helt ok
Skrivet av Sabina
Lördag 31 oktober 2009 kl. 01:23
Både i måndags och torsdags kväll stod jag sent sent sent i dansstudion och viftade med mina fanveils. Efter försommarens workshop och kurs med Katja samt Lena ville jag testa dem (och mig) på scen också. Men det spelar ju ingen roll hur jag än försöker planera, mina koreografier blir sällan färdiga i god tid innan den ska framföras och samma gällde förstås denna gång.

Men det har, om jag nu för skylla på något, inte varit lika lätt att träna hemma denna gång. De här slöjfjädrarna kräver betydligt mycket mer takhöjd än en vanlig slöja och inte ens i dansstudion var taket tillräckligt högt överallt. Men till slut fick jag ihop steg och tyg, och väl på scenen gick det riktigt bra. Jag hade så mycket annat att tänka på och fixa med i övrigt att jag inte riktigt hann blir så nervös innan vilket förmodligen hjälpte massor eftersom dansen i sig också går väldigt långsamt.

Det blev en jättetrevlig show med en salig blandning av stilar, artister och låtar. Otroligt inspirerande. Och nu har jag dessutom fått se ännu några svenska dansöser som jag under flera år bara har hört talas om; Maria Hansson och Lenita Gärde till exempel.

Och så Ibrahims saiidi med dubbelkäpp som avslutning; Dubbelkäpp är så coolt! I våras gick jag ju en workshop i just dubbelkäpp och efter idag har jag fått ännu lite mer lust att få ordning på min västerhand så jag kan hantera två käppar istället för bara en.

Nu blir det sova, för imorgon är det tidig morgon igen; En lång dag av flera workshops och sedan ännu en show på kvällen med fler underbara dansöser att njuta av.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Dansshow i Stockholm
Fredag 30 oktober 2009 kl. 21:00
» Läs en kommentar
Dansshow i Stockholm
Lördag 31 oktober 2009 kl. 21:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar.

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Fanveil Dansshow Layali Oriental Dance Festival

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Bilder från Layalis Elevshow, våren 2015

26 maj 2015 kl. 10:49
Vårterminen är i princip slut och Sverige har kokat av terminsavslutningar och elevshower. Vi bjuder på färgglada bilder från en av Layalis shower tidigare i maj.
» Läs hela inlägget

Det regnar dansfestivaler under höstlovet

5 november 2013 kl. 00:03
Medan kurser och skolor tar höstlov passar många på att bjuda in gästlärare från utlandet och bjuda in till dansshow i både stort och smått format. Själv hann jag ´bara´ med tre shower i förra veckan.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.