Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Hur gör du med dina scenkläder - Galgar, lådor eller påsar?

Hur gör du med dina scenkläder - Galgar, lådor eller påsar?

Matildas skåp ser så välordnat ut att det lika gärna skulle kunna ha stått i en butik.

Skrivet av Sabina
Torsdag 24 maj 2012 kl. 19:02

Det finns många sätt att förvara scen- och danskläder på och genom åren har jag sett alla möjliga lösningar.

När vi tidigare i våras ställde fråga på Facebook om förvaring visade det sig att de allra flesta har sina scenkläder upphängda på galgar. Men även lådor och påsar kom med bland svaren. Och en något udda lösning med ihopsydda örngott med silicapåsar, men jag överlåter till Emma och Rebecca att förklara vad det är. (Det lät logiskt när Emma beskrev det, men jag kan fortfarande inte se det framför mig.)

Förra sommaren fick jag själv ett ryck efter att än en gång ledsnat på alla påsar som mest bara skapade oordning i klädkammaren - så numera har jag en stapel med genomskinliga lådor där jag har både magdansdräkter, sjalar, träningstoppar, skor, slöjor och annat dansrelaterat.

Mina indiska finklänningar (sari och chole) har däremot fått gamla hattaskar men mest bara för att askarna är fina.

Hemma hos Agnes hittade jag en jättelåda på hjul inrullad under sängen där hon i olika påsar förvarar alla (och de är måååånga) dansdräkter hon samlat på sig genom åren.

Och Matildas klädskåp (bilden uppe till höger) är så välordnat att vi andra bara kan stå avundsjuka. Kolla bara hur höftsjalarna ligger snygg på rad på hyllorna.

Men den mest minnesvärda förvaringen bjöd standupkomikern Melody Farshin på när hon kom till en konsert med en höftsjal i en brödpåse. Ja, ni läste rätt - en brödpåse!

Hur ser det ut hemma hos dig?
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Magdansdräkter

Unboxning av en magdansdräkt från Eman Zaki

25 oktober 2013 kl. 12:47
Förberedelse pågår inför kommande dansfestivalmaraton och Cecilia hade lyckas omdirigera en leverans från Kairo hem till mig där hon tillfälligt flyttat in. Och så ringde det på dörren...
» Läs hela inlägget

Isabelles blåglittriga magdansdräkt

7 juli 2013 kl. 19:57
Isabelle fastnade för ett blå pärl- och paljettbroderat tyg som sedan sakta växte fram till en vacker magdansdräkt...
» Läs hela inlägget

Ylvas blå magdansdräkt - häftig drapering över höften

9 juni 2013 kl. 10:32
Bjuder på bilder på en blå magdansdräkt skapad av Ylva som också uppträdde med den på en elevshow i för ett par veckor sedan.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Dansdräkter

Inspiration för dig som funderar på att sy en egen dansdräkt. Välkommen att bidra med bild på din egen dräkt, maila oss på kontakt@orientalista.se.

Privatannonser Second Hand

Säljes av: Emerentia91, Uppsala län
» Mer information

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.