Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Hur har ni det med orientaliskt julpyssel?

Hur har ni det med orientaliskt julpyssel?
Skrivet av Sabina
Tisdag 20 december 2011 kl. 20:04

För två år sedan roade jag mig med att göra saffranskameler med en stor pepparkaksform från Indiska. Idag fick jag en tidig julklapp från Preeti i form av ytterligare en kamelkakform. Dock modell mindre, så nästa gång jag inspireras till kakbakande kan jag göra både stora och små kameler.

Vännerna Johanna Åkerblom och Hans Rosenberg har däremot pusslat ihop en hel pepparkaksmoské som är värd all beundran. Enbart den välvda kupolen måste ha krävt både kreativa lösningar och en del fingerfärdighet.

Magdansbakform

Jag sökte lite efter bakform för magdansöser men hittade bara den här amerikanska Cheap Cookie Cutters - men njae. vet inte riktigt om jag ser en magdansös i den där formen. Gör ni? Då utgår jag hellre från en traditionell kakform och dekorerar den med bling.

Hur står det till hos er? Har ni gjort något orientaliskt julpyssel? Dela gärna med er - skicka bilder till kontakt@orientalista.se så lägger vi upp era alster här.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Mat Kamel Kakor

Dromedarbakning

9 maj 2012 kl. 20:12
Fick lite deg över efter ett bakprojekt och tog fram mina nya dromedarformar.
» Läs hela inlägget

Kamelkaksformsfamiljen växer

18 april 2012 kl. 11:24
I helgen var jag på s.k. baby shower och då dekorationstemat var djur så hittade jag glädjande nog ett par dromedar på plats.
» Läs hela inlägget

Ätbar kärlek - hennakakor kan nästan inte bli snyggare än så här

14 februari 2014 kl. 09:05
Det är alla hjärtans dag och min galet kreativa vän Preeti delar med sig av bilder från sitt senaste kakbak. Massor av vackra kakor i röda, vita och rosa nyanser. Se och bli hänförd!
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.