Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Marias egendesignade dansdräkt

Marias egendesignade dansdräkt
Skrivet av Sabina
Måndag 20 juni 2011 kl. 20:03
Senaste året har jag sett fler och fler egendesignade dansdräkter, fler och fler tjejer slutar jaga runt efter den perfekta magdansdräkten och tar bokstavligt talat saken i egna händer. Tribaltjejerna har gjort det länge redan, men nu växer det även bland magdansöserna.

Fördelarna är många; Man får en dräkt som passar en själv, med tyg och dekorationer efter egen smak. Utmaningarna är dock minst lika många; Det är inte alla som har symaskin och flinka fingrar.

Först ut i vår serie "Hemdesignade magdansdräkter" är underbara Maria Granström. Dräkten syddes inför en julfest i vintras men har använt även vid andra tillfällen.Jag minns dräkten mer som röd än rosa som den är på bilden, men snygg är den och sitter bra gör den. Jag gillar speciellt den extra tyget i slitsen (se lilla bilden), det behövs inte mycket för att ändå se snyggt ut.

Har du också designat och sytt en dräkt till dig själv? Skicka en bild eller två till kontakt@orientalista.se och berätta lite om dräkten samt dig själv så lägger vi upp det här på Orientalista.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Magdansdräkter Hemdesignade dansdräkter Magdans Hemdesignade Magdansdräkter

Ylvas blå magdansdräkt - häftig drapering över höften

9 juni 2013 kl. 10:32
Bjuder på bilder på en blå magdansdräkt skapad av Ylva som också uppträdde med den på en elevshow i för ett par veckor sedan.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Eleonoras paljettmagdansdräkt

7 februari 2013 kl. 18:32
Eleonora har lösning på hur du kan sy en glittrande magdansdräkt utan behöva sy på pärlor och paljetter i evigheter.
» Läs hela inlägget

Ulla sydde magdansdräkter till hela as-Sayf

7 januari 2013 kl. 21:24
Det kom ett mail från Ulla som vill berätta om ett gäng blå orientale-dräkter som hon 1997 sydde till sig själv och övriga medlemmar i dåvarande dansgruppen as-Sayf.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Dansdräkter

Inspiration för dig som funderar på att sy en egen dansdräkt. Välkommen att bidra med bild på din egen dräkt, maila oss på kontakt@orientalista.se.

Privatannonser Second Hand

Säljes av: Expressnotimpress, Västra Götalands län
» Mer information
Säljes av: Leila El Noor, Skåne län
» Mer information

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.