Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Man ser tyvärr inte så mycket från omklädningsrummet...

Man ser tyvärr inte så mycket från omklädningsrummet...
Skrivet av Sabina
Söndag 10 april 2011 kl. 21:48
Nackdelen med att vara med i en show är att man inte får chans att se de andra som uppträder i samma show. För igår fick vi snällt stå backstage och lyssna på musik och publikens jubel och bara gissa oss till steg och snurrar - inte en chans att småspana lite på scen utan samtidigt att ses av publiken. Maken till vad trångt det var backstage (kolla övre bilden!) men vi hade jättekul; Peppade varandra, hjälpte varandra med de alltid så viktiga säkerhetsnålarna, fixade till frisyrer och löshår och rättade till bröst och kjolar och höll upp speglar för att underlätta sminkning. Det är faktiskt halva nöjet, att umgås med coola brudar backstage.

Mitt eget baladysolo gick väl si så där (säger jag onödigt självkritiskt) men vår gruppshaabie var riktigt kul att framföra och satt riktigt bra. Tove, Lina, jag och Elissa (från vänster till höger på bild) dissade glittrigt tyg och pråliga paljetter för en tuffare stil.

Inte bara missade jag sköna dansöser i alla möjliga stilar (gypsy, tabla, balady, zigenardans, orientaliskt och mycket mer) - jag missade också när den manlige konferenciern bytte om till tajts och tigerskjorta och gick ut på scen med ett par isisvingar! En av kvällens höjdpunkter tror jag med tanke på ljublet.

När Anasma och Damon skulle uppträda bröt vi mot alla scenregler och gick ut och satte oss i publiken. Deras uppträdanden var i en klass för sig, det går liksom inte riktigt att jämföra med något annat på scen. Kroppskontroll, utstrålning och berättelserna de förmedlade tror jag att vi alla kan både lära oss och inspireras av.

Och ja, . Armar värker, rygg värker, ben värker, hela jag värker.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Dansshow i Stockholm
Lördag 9 april 2011 kl. 20:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar.

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Anasma Dansshow

Äntligen en ny termin

30 januari 2012 kl. 11:00
Hela Sverige dansade under helgen som var. Både på filmduk och dansstudios. Och hemma i Stockholm gick jag på middagsshow med utländska gästlärarna Anasma och Ranya Renee.
» Läs hela inlägget

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.