Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Och så har jag dansat i tv...

Och så har jag dansat i tv...
Skrivet av Sabina
Måndag 10 januari 2011 kl. 22:25
Eller i alla fall blivit filmad för ett tv-program som ska sändas online om en vecka eller så. Min roll var alltså som Saidas elev i ett inslag om hennes danslektioner här i Fes.

Jag och Saida visade först upp en duett, ”a piece in progress” som vi hade tränat på igår och sedan fick jag under min lärares övervakning träna på och visa upp en kortare slöjkoreografi. Jag har inte gjort ”fjärilen” tidigare så den var ny, och sedan band vi ihop dem med en större snurr där jag fäste slöja i sidan och svepte i mig i ett ”tält” för att avslutningsvis snurra ut i en ”pyramid”. Och så fortsatte vi improvisera lite tillsammans. Både riktigt kul och snyggt att halvt följa koreografi, halvt improvisera trots att golvet i Saidas hus sluttar något för mycket för att det inte ska påverka snurrandet.

Filmteamet filmade först helheten, därefter våra fötter, sedan våra höfter och sist klättrade de upp en våning i Saidas hus och filmade slöjarbetet även från ovan (husen här är öppna i mitten så man kan se ner på bottenplanet). En gång fick jag också inleda med att stå med ryggen mot kameran och så dansa bort från den. Det var verkligen ”action, tagning 1”, ”action tagning 4” och så vidare.

Kompis Åke var medsläpad för att ta bilder. Stackars killen lyckas bara se mig dansa vid mer udda tillfällen – första gången var förra hösten när jag dansade inför 60 personer helt utan musik(!!!). Andra gången var igår kväll på Café Clock då jag till slut blev upplockad av darbukakillen för att göra solo inför hela kaféet och tredje gången var nu idag. Men snygga bilder blev det och det var svårt att välja ut en. Tack Åke!

Här kommer förresten ett litet filmklipp från konserten igår kväll för er som är nyfikna.
Nyare inlägg:
Onlinetv-premiär »


Kommentarer

Åke Nygren
Tisdag 11 januari 2011 kl. 23:32
Inte det minsta synd om mig, tvärtom! 100 nöje! :)

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Video Magdans Fes Marocko

Onlinetv-premiär

20 januari 2011 kl. 09:53
Nu är videofilmen från förra veckans inspelning klar och utskeppad på nätet. Känner mig riktigt nöjd med min insats, trots att det var mycket som inte kom med tycker jag ändå att jag syns mer än väntat...
» Läs hela inlägget

Klipp från musikfestivalen i Fes

19 juni 2013 kl. 00:40
I förra veckan besökte jag The Fes Festival of World Sacred Music i Marocko. Massor av fina konserter med bland annat syrianska Assala Nasri, libanesiska Abeer Nehme, traditionell sufimusik och modern fusion.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Konsert i Marocko - Issawa

7 april 2010 kl. 20:16
Söndagskvällarna är likställt med konsert på Café Clock. Så ock i söndags. Här kommer litet smakprov.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.