Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Jag älskar glada dansöverraskningar

Jag älskar glada dansöverraskningar
Skrivet av Sabina
Söndag 17 oktober 2010 kl. 23:31
Tidigare i veckan tänkte jag att vi stockholmare börjar bli bortskämda med alla workshops och dansshower som vi har att välja på just nu. Det känns i alla fall som om vi publicerar information om många många fler händelser idag än för två år sedan då vi drog igång. Och när man blir bortskämd så kanske det inte riktigt känns lika lyxigt att gå på show som det borde göra.

Men gårkvällen på Replica var härlig på många sätt; Förutom att få se Sahra Saeeda på scen (jag gillade speciellt hennes härligt tunga saidi) så blir jag så glad över att ännu en gång få upptäcka "nya" talanger. Talanger finns verkligen överallt, och blir bara fler och fler med åren tror jag.

Tina från Hawanem har visserligen dansat i flera år, men jag har inte fått chans att se henne förrän nu. Woah, hela salongen kom i gungning till hennes saidi. Och Maria, en guldklimp med unik utstrålning som uppenbarat sig från ingenstans (ja, från mitt håll sett), fick mitt danshjärta att smälta. Paulina (i blått högst upp till vänster på bilden) är också värd att nämna på listan över de som förgyllde min kväll lite extra.

Och så avslutningsvis en eloge till magfladdret hos Positive Movement. Någon dag [...] ska jag också lära mig fladdra med magen så där. Någon gång...

Nu är det en helgs paus till fler festivaler och ännu fler shower. Ni som har höstdepp vet vad ni har att göra för att bli på gott humör...


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Dansshow i Stockholm
Lördag 16 oktober 2010 kl. 20:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar.
Fest i Stockholm
Fredag 29 oktober 2010 kl. 21:00
» Var du där? Skriv en kommentar.
Dansshow i Stockholm
Lördag 30 oktober 2010 kl. 20:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar.
Dansshow i Stockholm
Lördag 6 november 2010 kl. 20:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar.

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Festival Dansshow

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Vasantotsava dansfestival i New Delhi

2 mars 2014 kl. 20:29
Karin har varit i Indien och besökte dansfestivalen Vasantotsava - en festival under ledning av den kände och framgångsrike kathakdansaren Birju Maharaj.
» Läs hela inlägget

Det regnar dansfestivaler under höstlovet

5 november 2013 kl. 00:03
Medan kurser och skolor tar höstlov passar många på att bjuda in gästlärare från utlandet och bjuda in till dansshow i både stort och smått format. Själv hann jag ´bara´ med tre shower i förra veckan.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.