Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Mer (stolt) dans på gatorna

Mer (stolt) dans på gatorna
Skrivet av Sabina
Torsdag 22 juli 2010 kl. 08:47
Det har jag tyckt länge och det tycker visst även Stockholm Pridefestival som i år har anlitat dansare från flera olika skolor i Stockholm för att just dansa på gatorna. Och innan den stora invigningen nu på måndag fick vi även i uppdrag att denna vecka dansa på ett par valfria ställen i stan.

Så igår, iförda höftsjalar, fingercymbaler och en trumslagarpojke, studsade vi ut på gatorna och siktade först på Medborgarplatsen. Det märks att det är semestertider för det var väldigt lugnt trots sen eftermiddag och publiken var lite svårflirtad när vi efter vår koreografi bjöd upp till ringdans. Mer fart var det däremot på Hötorget där många fler stannade upp och tittade. Och vid ringdansen var det grönsaks- och fruktförsäljarna som utmärkte sig mest, vi hann inte ens bjuda upp innan de rusade fram och dansade med oss – precis som det ska vara. Och en fruktförsäljare kom fram och gav oss en korg jordgubbar som tack för dansen.

Det häftiga är förstås att vi gjorde det här helt a cappella med bara höftsjalar, en trumma och så förstås, årets heta accessoar, fingercymbalerna. På måndag klockan tio på förmiddagen kör vi igen, då på Pridefestivalens officiella invigning, på Sergels Torg i sällskap med de andra dansgrupperna. Ses där.

Tack till Preeti som följde med och fotograferade oss.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Cymbaler Dansshow

Mersmak för gatudans

27 juli 2010 kl. 23:53
Mamma ringde nyss och frågade om jag hade röd tröja när jag dansade igår morse. Jodå, visst fanns jag med på en bild i tidningen imorse. Vår orientaliska dans på Pridefestivalens invigning har synts på...
» Läs hela inlägget

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.