Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Dina på hotell Semiramis

Dina på hotell Semiramis
Skrivet av Sabina
Onsdag 14 juli 2010 kl. 18:56
Igår kväll, eller snarare inatt vid halv tre, gick Dina upp på scenen på hotell Semiramis i Kairo. Jag och magdansbrudarna satt i publiken. Och det var en liten och s.k. intim föreställning. Kanske femtio personer i publiken och även om vi inte satt vid borden närmast scen så kändes det ändå som om vi satt nära.

Arton personer i orkestern, tre körsångare och tre olika solosångare hade hon med sig på scen också. Full fart, både på och utanför scenen - för hennes tre dräktbyten gick i en rasande fart. Kändes som en max en minut varje gång.

Alla har vi hört talas om Dina så länge som vi har dansat, och hon är en av de stora, nu ännu aktiva, legenderna. Hon tillhör ärligt talat inte mina favoriter men det var kul att se henne live och inte bara på en skakig video på YouTube. Och bara det att vara på plats i Kairo och se en dansshow med en av de allra mest välkända orientaliska dansöserna i världen var fantastiskt.
Äldre inlägg:
« En solnedgång i Kairo


Kommentarer

JoZ
Torsdag 15 juli 2010 kl. 10:37
Coolt!

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Dansshow Kairo Egypten

Mest omtalat i Kairo just nu: Aziza

23 juli 2010 kl. 11:34
När vi frågade våra lärare och vänner i Kairo om det senaste på dansscenen var det flera som nämnde Aziza. Vi fick aldrig chans att se henne själva medan vi var där, men det finns flera klipp på nätet...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Oj, snart drar vi till Egypten

1 juli 2010 kl. 23:13
Det är sommarlov. Det vill säga, jag har inte haft några dans- eller arabiskalektioner på säkert en månad nu. Men jag har fullt upp ändå. När jag inte är på vanliga dagjobbet (som tyvärr inte har särskilt...
» Läs hela inlägget

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.