Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

En solnedgång i Kairo

En solnedgång i Kairo
Skrivet av Sabina
Söndag 11 juli 2010 kl. 10:07
Tillsammans med käre Ibrahim El Suezi tryckte vi in oss i en taxibil och siktade väster ut, mot förorten och området "Media City". Siktet var inställt på nöjesparken Dreampark där Ibrahim och hans dansgrupp uppträder sex dagar i veckan. Trafiken var tät, bilfönstrena var öppna och vinden blåste i håret, en disig sol gick sakta ner över hustak, palmer och sandhögar och vår chaufför spelade musik på hög volym och log stort när vi sjöng med. Bakom hustaken växte sig pyramiderna allt större medan skuggorna blev allt längre. Men vi fortsatte vidare in på nöjesfältet och vid halv elva på kvällen njöt vi av Ibrahims folkdansnummer.

Vår långvecka i Kario har bara börjat men vi har redan hunnit med att strosa på stan, titta på och prova dräkter hos Eman Zaki, hälsa på Raqia Hassan och som sagt sett en halvtimmeslång dansshow med klapprande skor, dubbelkäppar, fellahinklänningar, krukor, shaabi och allt möjligt annat. Jag tittar ut över Kairos hustak och tar djupa andetag. Det var tio år sedan jag var här sist men det mesta känns igen. Det är svårt att förklara riktigt varför men jag känner mig som hemma i den här Nordafrikanska kulturen.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Kairo

Mest omtalat i Kairo just nu: Aziza

23 juli 2010 kl. 11:34
När vi frågade våra lärare och vänner i Kairo om det senaste på dansscenen var det flera som nämnde Aziza. Vi fick aldrig chans att se henne själva medan vi var där, men det finns flera klipp på nätet...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Dina på hotell Semiramis

14 juli 2010 kl. 18:56
Igår kväll, eller snarare inatt vid halv tre, gick Dina upp på scenen på hotell Semiramis i Kairo. Jag och magdansbrudarna satt i publiken. Och det var en liten och s.k. intim föreställning. Kanske femtio...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Oj, snart drar vi till Egypten

1 juli 2010 kl. 23:13
Det är sommarlov. Det vill säga, jag har inte haft några dans- eller arabiskalektioner på säkert en månad nu. Men jag har fullt upp ändå. När jag inte är på vanliga dagjobbet (som tyvärr inte har särskilt...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.