OBS! Den här konserten har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

19 bilder från galashowen med Aziza

Skrivet av Sabina, 13 juni 2015 kl. 10:05
Kanadensiska Aziza har precis besökt Sverige och magdansare vallfärdade från hela landet för att både ta workshops och gå på galashow.
» Läs hela inlägget

Mousa Elias, Yair Dalal och Heil El Awewi

Mousa Elias, Yair Dalal och Heil El Awewi
Konsert:
Plats: Gamla teatern, Vadstena
Arrangör: Re:Orient i samarbete med Vadstena-Akademien

Re:Orient Vadstena 2009, dubbelkonsert

Oudvirtuosen Mousa Elias framför delar av den Assyriska - Syrianska kyrkomusiken Beth Gazo. Musiken nedtecknades för mer än 1700 år sedan och bland den äldsta musiken i världen. Kärnfull och drabbande har den överlevt över årtusenden.

"The Path of Abraham" är rubriken för konserten med Yair Dalal och Heil El Awewi, inspirerad av den judisk-babylonska musiktraditionen och det arabisk-buduinska arvet. Israeliska Yair Dalal och Palestinska Heil el Awewi framför här, själfullt inspirerade av öknen, en musik grundad i en djup längtan efter fred och harmoni.


Läs mer på www.reorient.seKommentarer

Var du på konserten? Berätta vad du tyckte.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Ana Hebe är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.