Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här konserten har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Navaye del

Navaye del
Konsert:
Plats: Uppsala Konsert & Kongress, Vaksala Torg 1, Uppsala
Arrangör: Nava föreningen

Nava ensemble med gästartisterna Valeh grupp och Pari Isazadeh, sångerska

Nava ensemble bildades 2002. Gruppen består av personer som dels är professionella musiker och dels de som börjat lära sig iransk musik här i Sverige.

Iransk musik har trots urgammal tradition genomgått många förändringar, speciellt under det senaste seklet. Iransk klassisk musik bygger på ”Radif” vilket är en samling av gamla melodier som har gått från mästare till elev genom generationer. Det finns tolv grundläggande Radif-system, som består av sju primära ”Dastgah” och fem sekundära ”Avaz”. Musiken som framförs under konserten är den moderna formen av en forntida tradition. Under konsertens första del kommer gruppen att spela i tonarterna eller dastgah "Shour" och "Dashti", den andra delen kommer spelas i "Mahor" och "Esfehan”.


Läs mer på www.ticnet.se

Dessa Orientalistor närvarade på Navaye del:
Emma Osmani

Kommentarer

Var du på konserten? Berätta vad du tyckte.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.