Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här konserten har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Kayhan Kalhor & Erdal Erzincan

Kayhan Kalhor & Erdal Erzincan
Konsert:
Plats: Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala
Arrangör: Uppsala International Sacred Music Festival

Kombinationen av starka rötter i den gamla persiska musikkulturen och ett öppet sinne för nya intryck och överskridande projekt gör Kayhan Kahlhor till en helt unik musiker och kompositör. Han är idag Irans kanske mest framstående och uppmärksammade musikpersonligheter. Här framträder han tillsammans med Erdal Erzincan som är kurd och en av Turkiets mest betydande musiker.

Erzincan är en exceptionell baglamavirtuos som arbetar utifrån den gamla sufiska traditionen, där musiken fungerar som ett stöd för meditation. Med sina gemensamma improvisationer sammanflätar de olika traditioner och skapar en stark musikalisk magi där deras enastående teknik på ett paradoxalt sätt tar lyssnaren till en plats bortom det världsliga.

Pris: 140 kr


Läs mer på www.ticnet.se

Uppsala International Sacred Music Festival 2013

Datum: 24 okt - 3 nov 2013
Stad: Uppsala
» Läs mer om festivalen
Kommentarer

Var du på konserten? Berätta vad du tyckte.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.