OBS! Den här kursen har redan varit. Sök här efter kommande kurser.

Kristine Adams och en massa svenska ATS-dansare {torsdagsspaning}

Skrivet av Sabina, 12 juni 2014 kl. 07:45
När Kristine Adams besökte Sverige i förra veckan för show och workshops inleddes galashowen med ett maffigt dansnummer där Kristine Adams uppträde tillsammans med gräddan av svenska ATS-dansare - samtliga uppträdde också med egna nummer under kvällen.
» Läs hela inlägget

Orientalisk dans, grund

Kurs:
Plats: Fridhems folkhögskola, Svalöv
Arrangör: Fridhems folkhögskola

Veckokurs i orientalisk dans, med inkvartering.

En kurs för dig som aldrig dansat orientalisk dans förut, för nybörjare eller fortsättare som vill repetera grunderna.

Du får lära dig grunderna i orientalisk dans - isolationsteknik, tyngd och uttryck. Du får en introduktion till den orientaliska dansens olika stilar och får ta del av den glädje som dansen och musiken förmedlar. Du får också prova på slöjdans och käppdans och lära dig om de olika stilarnas kontext, musik och ursprung.

Lektionerna är uppbyggda kring uppvärmning, teknikträning, paus med teori och filmvisning, koreografi, rytmik, improvisation och stretching. Kursen passar alla åldrar och kroppsstorlekar. Vi dansar barfota eller i lätta dansskor till arabisk musik med egyptiskt myntbälte runt höften.

Datum: 6-10 juli 2009
Pris: 3900 kr för kost och logi.
Handledare: Martina von Schwerin


Läs mer på www.fridhem.fhsk.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Gick du kursen? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Ana Hebe är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.