OBS! Den här händelsen har redan varit. Sök här efter kommande utställningar.

Samtidigt - Indiska konstnärer

Samtidigt - Indiska konstnärer
Utställning:
Plats: Kulturhuset, Stockholm
Arrangör: Kulturhuset Stockholm & Indien/Indien

15 samtida konstnärer med rötterna i Indien och Pakistan berör på olika sätt frågor om vad det innebär att vara människa i dagens Indien, där allt som sker också har en annan sida. Samtidigt.

Utställningens konstnärer tillhör olika generationer och kommenterar genom skilda uttryck och perspektiv sin föränderliga omvärld. Några hämtar inspiration från indisk mytologi och historia, som får studsa mot ett 2000-tal alltmer influerat av västvärldens ideal och beteendemönster.

Medverkande konstnärer: Anita Khemka, Archana Hande, Bharat Sikka, Gigi Scaria, Hema Upadhyay, Nalini Malani, Pushpamala, Reena Saini Kallat, Rashmi Kaleka, Sheba Chhachhi, Shilpa Gupta, Thugral & Tagra, Vivan Sundaram och Chitra Ganesh


Läs mer på www.kulturhuset.stockholm.se

Indien/Indien 2010

Datum: 2 okt 2010- 9 jan 2011
Stad: Stockholm
» Läs mer om festivalen
Kommentarer

Ladda upp en bild!
Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Ana Hebe är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.