OBS! Den här seminariet har redan varit. Sök här efter kommande seminarier.

Levia - Workshop och seminarium

Levia - Workshop och seminarium
Seminarium: -18:00
Plats: Reactor, Edvard Griegsgången 1, Stockholm
Arrangör: Farhang

Leiva (laiwa eller liwa) är namnet på ett slagverk, namnet på en rytm i 6/8-dels takt samt namnet på en ceremoni med rötter i dagens Zanzibar i östra Afrika. I samband med folkvandring och ökad handel mellan kontinenterna, för ca 500 år sedan, kom denna musikstil till Persiska viken där den etablerades i arabländer runt om viken samt i provinsen Hormuzgan och Balochestan i södra Iran. Där kom leiva även att bli namnet på en typ av dans- och musikföreställning. Leiva med sin rytm har varit och är en inspirationskälla till dans, musik och själva livet. Leiva traditionen är på ständig vandring och har nu kommit till Sverige dels genom invandrade musiker från Hormuzgan och Baluchestan och dels genom utländska gästspel.

Medverkande: Mansour Mansouri - leiva ur ett historiskt perspektiv
Adrian Jones - så låter den skandinaviska rytmen gangar.
Moderator: Rostam Mirlashari


Läs mer på www.farhang.nuKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Ana Hebe är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.