Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här kursen har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Odissi - Indisk tempeldans

Odissi - Indisk tempeldans
Kurs: -16:30
Plats: Danscentrum, Jungfrugatan 7B, Stockholm
Arrangör: Odissi Dansproduktion

Dansar du bollywood, tribal eller liknande som starkt influeras av indisk klassisk dans så är detta en perfekt chans för dig att fördjupa förståelsen för tekniken, förfina hand- och armrörelser och bhangis (vackra poser) samt ge dig mer uttryck och styrka. Workshopen riktar sig även till alla som vill prova på Odissi.

Vi arbetar med grundteknik, stampar och rytmer, bhangis, armrörelser och uttryck genom ansiktsmimik och mudras (handgester). Vi dansar barfota och har rymliga eller stretchbara byxor för rörligheten.

Odissi är en klassisk tempeldansform från Orissa i östra Indien. Runt fotlederna har dansaren mässingsbjällror som accentuerar de intrikata stampade rytmerna. Dansteknik och berättelser som förmedlas genom sirliga handgester och ansiktsuttryck vävs samman till en färgstark helhet. Odissi karaktäriseras av dynamiken mellan grundad styrka och flödande lyriska rörelser. Tribhangin, då kroppens böjs på tre olika ställen ger odissin dess särskilda skulpturala skönhet.

Lärare: Ulrika Anoukha Larsen
Pris: 500 kr

Anmäl dig genom att maila till info@odissi.se. Kursavgiften betalas till SEB 52110008342 senast den 5/3 OBS! Märk med Workshop + ditt namn. Anmälan är bindande.
Ulrika Larsen: 070-485 30 08, info@odissi.se


Läs mer på www.facebook.comKommentarer

Gick du kursen? Skriv en kommentar.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.