OBS! Den här konserten har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Persian Kiwi - Panelsamtal och konsert med Abjeez

Persian Kiwi - Panelsamtal och konsert med Abjeez
Konsert:
Plats: Kägelbanan, Södra Teatern, Stockholm
Arrangör: Södra Teatern

Jalal Mohammadi regissör och konstnärlig rådgivare på The Royal Court Theatre, samlade veckan efter demonstrationerna ihop iranska meddelanden från Twitter. Av detta satte han ihop en c:a 10 min lång text som han har översatt. Persian Kiwi i titeln är en av ”twittrarna”. Vi vet inte om det är en han eller en hon, bara att denne har försvunnit, kanske arresterats, sedan materialet samlades in. Texten framförs som en reading av kulturpersonligheter, journalister och politiker. Readingen följs av ett samtal modererat av författaren samt två kvinnliga journalister från Iran, Negar Josephi & Asieh Amini. Förhoppningen är att det leder fram till en resolution eller aktion.

Abjeez är bandet utan gränser. De vill genom sin musik skapa en plats där alla kan mötas, oavsett bakgrund. Abjeez är det persiska ordet för syster. Ett passande namn då bandet startades av systrarna Safoura och Melody Safavi. Abjeez och Congo Man Crews senaste låt "Biya" om den iraniska kampen för demokrati har blivit en stor hit bland iranier, både i Iran och utomlands.

Pris: 40 kr


Läs mer på www.sodrateatern.comKommentarer

Var du på konserten? Berätta vad du tyckte.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Ana Hebe är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.