Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här konserten har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Nouruz - Mahan Moin och Pari Isazadeh

Nouruz - Mahan Moin och Pari Isazadeh
Konsert:
Plats: Södra Teatern, Stockholm
Arrangör: Farhang & Södra Teatern

Fira Nouruz (iranskt nyår) i mars tillsammans med 300 miljoner människor runtom i världen. I år bjuder vi på en konsert med två framstående kvinnliga artister i fokus!

Svensk persiska singer/songwriter Pari Isazadeh levererar tillsammans med sin ensemble en svängig Norouzkonsert med en nyskapande blandning av persisk Norouzmusik, kurdisk och afghansk folkmusik, svenska 1800-tals vall-låtar från Dalarna och riktigt gammal musik från staden Dezful i södra Iran, musik som numera är nästan okänd även i Iran. Delar av repertoaren är från hennes nya efterlängtade album Från Dezful till Dalarna som släpps under våren.

Det unga stjärnskottet Mahan Moin från Stockholm blandar traditionella iranska sånger med en blues, jazz och popinfluerad stil som ger henne ett unikt sound. Hon har uppträtt i flera städer i Europa och har en stor fanbase utanför Sverige. Under våren lanserar hon ett nytt album som vi får höra smakprov från under konserten.

Efter konserterna avslutas kvällen med fartfylld dans till de bästa hitsen presenterade av DJ Dustin.

Pris: 250 kr
Åldersgräns: 18 år


Läs mer på www.sodrateatern.comKommentarer

Var du på konserten? Berätta vad du tyckte.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.