OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Levia

Levia
Konsert: -01:00
Plats: Resturang Kenths, Isafjordsgatan 37, Stockholm
Arrangör: Farhang

Ett evenemang runt leiva-rytmen.

Leiva (laiwa eller liwa) är namnet på ett slagverk, namnet på en rytm i 6/8-delstakt, samt namnet på en ceremoni med rötter i dagens Zanzibar i östra Afrika. I samband med folkvandring och ökad handel mellan kontinenterna kom denna musikstil till Persiska viken där den etablerades i arabländer runt om viken samt i provinsen Hormuzgan och Baluchestan i södra Iran. Där kom Leiva även att bli namnet på en typ av dans- och musikföreställning.

Med konsertserien Leiva vill man inspirera till möten mellan musiker som spelar denna musikstil och andra musiker som utövar andra musiktraditioner som till exempel den skandinaviska folkmusikstilen Gangar (även den i 6/8- delstakt).

Medverkande: Golbang, Kateking, dansgruppen Layali
Konferencier: Melody Farshin


Läs mer på farhang.nuKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Ana Hebe är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.