Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här konserten har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Turkish Delights med Kerim Arhan & Sahin Sisters

Konsert: -01:00
Plats: Debaser Slussen, Stockholm
Arrangör: Debaser

Kerim har Svensk-Turkisk bakgrund och har de senare åren spenderat långa perioder i Istanbul och inspirerats till att kontakta turkiska artister i Sverige. Hans egen musik hänvisas dock oftast till artister såsom Nick Cave, Cohen men även Joy Divison eller Depeche Mode, syftande till den rockigare och mer arrangerade sidan av hans repertoar. Sedan 2007 har han släppt två skivor under förlaget Carpets and Rock.

De fem systrarna Sahin är födda och uppvuxna i den östra delen av Turkiet och kom till Sverige 1989. De tillhör en folkgrupp som heter Aleviter och man har valt att se på alevismen som en livsfilosofi med tron att människa är sin egen Gud och gjord av stjärnstoff. Instrumentet saz eller baglama är framträdande inom alevitisk musik och har funnits sedan 1700-talet. Mycket inspiration hämtas därifrån men de blandar även olika stilar, både modernt och traditionellt från hela Turkiet. De sjunger både på turkiska och kurdiska och handlingen kretsar kring kärlek, sorg, hopp och framtid.

Efter spelningen ser en ny DJ-konstellation nattens ljus: Ülkü och Reine Fiske. Ülkü Holago, kultur och samhällsjournalist med turkisk musik som specialområde, äntrar båset tillsammans med Reine. Det blir en mix av turkiskt, romskt, rock, arabesk och hip hop. Samma soundtrack som genomsyrar Istanbuls gator och gränder. Splittrat och skönt som en en raki-indränkt natt i Beyoglu.

Åldersgräns: 18 år
DJs: Reine Fiske och Ülkü Holago
Pris: 80 kr
Spelning: kl. 20.30

I samarbete med Riksteatern.


Läs mer på www.debaser.seKommentarer

Var du på konserten? Berätta vad du tyckte.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.