Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här konserten har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Natacha och trumpojkarna

Skrivet av Sabina, 11 mars 2012 kl. 18:37
Senaste två gångerna som Natacha Atlas spelat i Sverige är det trumpojkarna som imponerat på mig mest.
» Läs hela inlägget

Har ni hoppat över någon eld ikväll?

Skrivet av Sabina, 15 mars 2011 kl. 22:31
Det är vår, snart, sägs det och det iranska nyåret som infaller nu i helgen inleds med en eldfest (Chaharshanbe Suri) för att välkomna våren. Men kylan sitter i fortfarande och trots att de ikväll hade...
» Läs hela inlägget

Natacha Atlas

Konsert:
Plats: Kulturhuset, Hörsalen, Stockholm
Arrangör: Kista Världsmusikfestival

Den anglo-egyptiska divan Natacha Atlas gästar Kista Världsmusikfestival med sin nya akustiska ensemble.
Natacha Atlas som har gjort sig känd för sin fusion av arabisk musik och västerländsk elektronika, har växlat in på ett nytt spår. Nu utforskar hon mer av sina traditionella rötter, mixar fortfarande orientaliskt och västerländskt, men går också tillbaka till den arabiska musikens guldera på 1950- och 60-talen. Hennes känsliga, ornamenterande röst framträder i sin fulla kraft med det nya materialet.

Natacha Atlas brokiga bakgrund, uppvuxen i en marockansk förort i Bryssel med en far av egyptisk ursprung och engelsk mor, har gjort henne till en globetrotter både i livet och musiken. Hon studerade sång och orientalisk dans, något som hon fortfarande kryddar sina konserter med. Under resor runt i världen sjöng hon på arabiska och turkiska nattklubbar. Hon hade uppmärksammade samarbeten med Transglobal Underground, vars frontfigur hon var och Jah Wobble, som ledde till några klubbhittar. 1995 solodebuterade hon med cd:n ”Diaspora”. I våras kom det nya akustiska albumet ”Ana Hina” som bland annat utsågs till ett Top Ten Album i tidskriften Songlines.


Läs mer på www.kistaworldmusic.com

Kista Världsmusikfestival 2008

Datum: 25 - 30 nov 2008
Stad: Stockholm
» Läs mer om festivalen


Dessa Orientalistor närvarade på Natacha Atlas:
Sabina

Kommentarer

Var du på konserten? Berätta vad du tyckte.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.