OBS! Den här händelsen har redan varit. Sök här efter kommande föreläsningar.

Safar - Iran i Norden - Fariba Vafi

Föreläsning: -20:30
Plats: Kulturhuset, Café Panorama, Stockholm
Arrangör: Shahrazad

Fariba Vafi är en mycket läst författare i Iran där hon bor och verkar. Hon bevakar och betraktar relationer, ger oss ett titthål in i vardagen på ett mycket närgånget sätt. I hennes tidigare böcker koncentrerade hon sig på människor i marginalen, i de senare böckerna är det snarare normaliteten som står i fokus.

Lyssna på hennes texter och reflektioner i samtal med etnologen Fataneh Farahani, om ett frispråkigt författarskap. Fataneh Farahani är forskare och lärare vid Stockholms univerisitet. Hennes forskningsfält är framförallt konstruktionen av femininitet, maskulinitet och sexualitet hos Iranier som bosatt sig utanför Iran.

Texterna läses av skådespelaren Cecilia Nilsson.


Läs mer på www.kulturhuset.stockholm.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Ana Hebe är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.