Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här händelsen har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Sverige och det Osmanska riket

Föreläsning:
Plats: Medelhavsmuseet, Stockholm
Arrangör: Medelhavsmuseet

Med anledning av Svenska Forskningsinstitutet i Istanbuls 50-årsjubileum presenteras pågående forskningsprojekt som lyfter fram svenskarnas relation till det osmanska riket under 16- och 1700-talet.

Kl 13.00-13.15. Inledning av institutets styrelseordförande Karin Rudebeck, Svenska Forskningsinstitutet i Istanbul 50 år

Kl 13.15-14.00. Joachim Östlund, fil. dr, Historiska institutionen, Lunds Universitet, Paul Strassburgk och den första svenska ambassaden till Höga Porten.

Kl 14.00-14.45. Per Sandin, fil dr och 1:e intendent vid Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museet, När Sverige styrdes från Moldavien, ett svensk-moldavisk-turkiskt samarbetsprojekt

Kl 14.45-15.15. Kaffe

Kl 15.15-16.00. Johan Mårtelius, professor i arkitekturhistoria, KTH, Cornelius Loos och sultanernas Istanbul kring 1700.

Kl 16.00-16.45. Karin Ådahl, docent, konstvetenskap, Minnet av Konstantinopel - med svenska ögon i 1700-talets osmanska värld.

Pris: 100 kr


Läs mer på www.varldskulturmuseerna.seKommentarer

Var du där? Skriv och berätta hur det var.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.