Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här händelsen har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

På G till Indien

På G till Indien
Föreläsning:
Plats: Kägelbanan, Södra Teatern, Stockholm
Arrangör: Indien/Indien & Södra Teatern

Vi är väl alla på väg till Indien, förr eller senare. Samla nu på dig tips om retreats, ashrams och yogaställen, hur du tar dig genom Indien matvägen och hur du dessutom undviker att bli magsjuk. Lyssna på anekdoter från resenärernas Indien, få koll på visumproceduren och som grädde på moset; vinn en Indienresecheck på 5000 kr!

Kvällens inspiratörer är:

Elefanten som började dansa: Megastaden Bombay, kolonialnostalgi i Goa, tempel i Tamil Nadu och homestay i Kerala. Per J Andersson – t f chefredaktör på Vagabond och författare till flera Indienböcker – berättar.

Maharajapalats och ökenkultur: Sagornas och kungarnas Indien. Lisa Martinsson – reseledare på Temaresor – delar med sig av sina intressen: natur,
kulturer, språk och människor i delstaten Rajasthan.

En resa mot mer inre frid: Yoga, ayurveda, ashrams och retreats Magdalena Mecweld – fotograf och journalist – förklarar hur man i Indien tar hand om kropp och själ.

Inte bara tandoori: Mat från alla delar av Indien. Anna Lind Lewin är en av författarna till prisbelönta reportage- och kokboken ”Masala – en resa till Indiens kök”. Nu berättar hon om indisk mat du aldrig sett på en indisk krog i Sverige.

TT Visa services Arvind Malhotra kommer att vara på plats för att ge er de senaste uppdateringarna berträffande visumvillkoren till Indien, svara på frågor, ge resråd smat kanske berätta en intressant historia om hur det kan vara att sitta och ta emot visumansökningar – betraktelser från andra sidan.

Cityakuten kommer att kunna erbjuda vaccination på stället.


Läs mer på www.sodrateatern.com

Indien/Indien 2010

Datum: 2 okt 2010- 9 jan 2011
Stad: Stockholm
» Läs mer om festivalen
Kommentarer

Var du där? Skriv och berätta hur det var.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.