Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här dansshowen har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Dansens dag i Stockholm

Dansshow: -20:00
Plats: Flertalet platser, Stockholm
Arrangör: Dans i Stockholms stad och län med flera.

Flertalet dansuppvisningar runt om i staden.

kl 13.00 - Medborgarplatsen
Indisk kathak-dans med Veronica Tjerned och gruppen Ghunghuroos.
Vi tar er på en resa genom Indiens olika faser som har påverkat Kathakdansen och gjort den till vad den är i dag. Även prova på-lektioner!

kl 18.30 Skärholmens Torg
Danskompani as-Sayf visar ett utdrag ur sin nya föreställning Zenit – en dansföreställning tillägnad den egyptiska käppdanskonsten i egensinnig tolkning av Danskompani as-Sayf. Koreografi och dans: Danskompani as-Sayf. Musik: Kajsa Dahlström, Aleksander Dybowski och Hjalmar Öhrström

19.00 Odenplan mellan Stadsbiblioteket och Internationella biblioteket
Layali Orientaliska Dansakademi bjuder på en färgsprakande show. Vi får se prov på några av de stilar som finns representerade på skolan, det blir Persisk dans, ATS (American Tribal Style Bellydance), Magdans och Bollywood.


Läs mer på www.mynewsdesk.comKommentarer

Såg du showen? Skriv en kommentar.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.