Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här dansshowen har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Dansen om Sidenvägen

Dansen om Sidenvägen
Dansshow:
Plats: Stockholms Konserthus, Stockholm
Arrangör: Kinesiska Riksförbundet i Sverige

En gala där sång, dans, folkmusik, akrobatik och kungfu förenas till en helkväll med doft av sidenvägen. Med Gansu Sång- och Dansteater.

Den 14e februari 2010 firar kineserna världen över det tradtionella kinesiska nyåret. För att välkomna Tigers år arrangerar Kinesiska Riksförbundet i Sverige (KRS) en efterlängtad dansgala med utdrag från världsberömda dansdraman ”Dansen om Sidenvägen”, framförd av Gansu Sång- och Dansteater från Kina.

Lokaliserad i västra Kina har Gansu provinsen historiskt sett varit en vital del av Sidenvägen. Kulturarvet är omfattande, med bl.a. de mycket kända Dunhuang Mogao-grottorna.

Gansu Sång- och Dansteater etablerades 1960 och har sedan dess ägnat sig åt studier, uppvisning och nyskapandet av folkdans och musik. Föreställningen ”Dansen om Sidenvägen” har ansetts vara ”en milstolpe i Kinas danshistoria” och ”Kinas Svansjön”. Stycket har sedan dess debut 1979 framförts 1600 gånger och underhållit över 3 miljoner publiken i över 20 länder.


Läs mer på www.konserthuset.seKommentarer

Såg du showen? Skriv en kommentar.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.