Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här konserten har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Donia Massoud

Donia Massoud
Konsert:
Plats: Moriska Paviljongen, Malmö
Arrangör: Moriska Paviljongen

Musik som rör sig mellan egyptisk folkmusik och pop, där den fängslande sången står i centrum. Donia Massoud beskriver sig själv som en kokett variant av 40 och 50-talets egyptiska skådespelarlegender.

Donia Massoud växte upp i Alexandria och flyttade till Kairo mot sin familjs vilja vid 21-års ålder för att påbörja sin musikkarriär. Efter en rad uppträdande både som sångerska och skådespelerska begav hon sig ut på en tre år lång resa i folkmusikens tecken. Massoud korsade landet på både brädden och tvären från Suez till nordligaste Egypten där hon studerade och lärde sig människors förhållningssätt gentemot landets traditionella musik. På detta sätt hittade hon sin egna musikaliska inriktning som rör sig mellan egyptisk folkmusik och pop där hennes fängslande sång står i centrum. Tillsammans med sitt band har Massoud turnerat genom Europa, Asien och Afrika.

Pris: 80 kr


Läs mer på www.moriskapaviljongen.seKommentarer

Var du på konserten? Berätta vad du tyckte.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.