Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här temadagen har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Indisk tjejkväll

Temadag: -21:00
Plats: Gnesta bibliotek, Gnesta
Arrangör: Gnesta bibliotek och Dans i Sörmland

Kl. 14.00 Bollywood. Prova att dansa själv, se hur man klär sig i sari.

Kl 18.15-18.40 Odissi - Indisk danshappening
Ulrika framför två koreografier i den östindiska tempeldansformen Odissi. Hon berättar även om Odissins ursprung, om tempeldansare samt ger publiken en ingång till koreografiernas text, musik och berättande handgester.

19.15-19.45 Bollywood - Indiska danshappening
Ulrika framför två Bollywooddans-koreografier​ och lär sedan ut dansteg och en liten koreografi till medryckande bhangra och populära indiska filmmusikhitar i en fartfylld workshop.

Kl. 19.30 - Filmvisning: Bombay dreams
Handling: Ebba (Gayathri Mudigonda) lever ett ganska ordinärt tonårsliv med komponenter som skola, simträning och kompisen Camilla (Nadine Kirschon). Det trånas blygt efter söta träningskompisen Erik (Viktor Källander) och man stöter på jobbiga människor i skolan. Drömmarna om Indien har också en given plats i den unga damens liv, Ebba är adopterad därifrån och längtar efter att få åka dit. Resan skjuts dock upp gång på gång av mamma Anita (som spelas av en otroligt duktig Sissela Kyle). När Ebba finner undangömda brev från sina biologiska mor händer det grejer. Ebba ska åka till Indien. Med Camilla. Utan att mamma vet

Lärare: Ulrika Anoukha Larsen


Läs mer på www.facebook.comKommentarer

Var du där? Skriv och berätta hur det var.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.