Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här konserten har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Nouroz/Newroz med Kiosk m.fl.

Nouroz/Newroz med Kiosk m.fl.
Konsert:
Plats: Göteborgs Konserthus, Göteborg
Arrangör: GOS, Setin, Riksteatern & ABF

Fira våren och det iranska, kurdiska, afghanska och tadzjikiska nyåret tillsammans med iranska gästartisterna Navaye Zagrosian och Kiosk. En härlig festkväll fylld av musik och dans!

Navaye Zagrosian – ”Voice of Zagros” - spelar på handgjorda instrument från Irans sydvästra bergstrakter. Området befolkas framförallt av folkgruppen Lor som anses vara en av de äldsta i landets etnogeografiska mosaik. Bergstrakterna har en gedigen musikhistoria och den relativa avskildheten har bla bevarat och utvecklat musiken på ett unikt sätt.

Kiosk är pionjärer inom den iranska rockmusiken. Deras unika sound bygger på en mix av rock, zigensk jazz, blues och iransk folkmusik. Lägg till detta skarpa och satiriska socialpolitiska texter som av BBC beskrevs som ”a social commentary on the issues that affect the daily lives of Iranians all over the world." Under våren turnerar de i Europa med sin senaste skiva Tashkilate Movazi.

Pris: 150 kr


Läs mer på www.gso.seKommentarer

Var du på konserten? Berätta vad du tyckte.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.