Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!
OBS! Den här konserten har redan varit och vår eventkatalog uppdateras inte längre.

Baba Taher Ensemble

Baba Taher Ensemble
Konsert:
Plats: Pustervik, Göteborg
Arrangör: Kultur i exil

Baba Taher Ensemble grundades 1989 av den sufiske stormästaren Seyed Khalil Alinejad. Under stormästarens Alinejads tid genomförde Baba Taher Ensemble en mängd konserter runt om i Iran bland annat på den Internationella Sufiska Musikfestivalen i Teheran 1995. Många av Baba Tahers verk har under den iranska regimen förbjudits. En del av denna musik blev dock tillgänglig efter det mystiska mordet 2001 på stormästaren Alinejad genom att flera CD-skivor släpptes i Iran. På Kultur i exil kommer en del av dessa storslagna verk att spelas av Baba Taher Ensemble.

På scen: Kambiz Mohit Mafi (gruppledare, tanbur), Seyed Fariborz Ebrahimi (tanbur), Siavosh Ashrafi (tanbur), Iraj Gerdakani (tanbur), Touraj Aliyoun (tanbur).

Gästmedlemmar: Mohammad Shojaei (nei), Maryam Javidmehr (barbat), Maryam Ghelijafshar (daf).

Pris: 140 kr


Läs mer på www.kulturiexil.se

Kultur i exil

Datum: 18 - 21 nov 2010
Stad: Göteborg
» Läs mer om festivalen
Kommentarer

Var du på konserten? Berätta vad du tyckte.
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.