Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Bakom kulisserna på Miss India Scandinavia

Skrivet av Karin
Lördag 15 mars 2014 kl. 10:13

Lördagen den 1 mars hade vi i Nritya Darpan förmånen att få uppträda på Miss India Scandinavia i Berwaldhallen i Stockholm. Det var en skönhetstävling med indiska tjejer som bor i Sverige. I juryn ingick bland annat den svenska Bollywoodstjärnan Elli Avram, Nehal Bhogaita (Miss India Worldwide 2013) och Harmit Kaur (Mrs World Sweden). Tjejen som vann heter Shima Singh Mann.

Det var en härlig stämning bakom scenen, trots att många säkert var nervösa. Förberedelserna med smink, hår, smycken och kläder började tidigt.

Miss India Scandinavia
Maria från Nritya Darpan förbereder sin outfit.

Jag tyckte att var speciellt att få uppträda på en så fin scen som Berwaldhallen. Det är normalt Sveriges Radios Symfoniorkesters och Radiokörens hemmascen. Huset invigdes 1979 och är ritat av arkitekterna Erik Ahnborg och Sune Lindström.

Miss India Scandinavia
Nritya Darpan på scenen med juryn till vänster.

Salongen var nästan fullsatt. Jag var själv inte med på Nritya Darpans första nummer så jag kunde passa på att gå runt och fotografera backstage under tiden. Så här såg det ut från kulisserna när Rupika Vaidya sjöng. Med ryggen mot kameran står Parul Sharma som var värdinna för hela showen.

Miss India Scandinavia

Det ingick flera moment i tävlingen. Bland annat traditionell klädsel, aftonklänning, dansuppträdande och intervju. Här står deltagarna och väntar på att få komma in på scenen i det första momentet som var aftonklänningen.

Miss India Scandinavia

När de går av scenen står Nritya Darpan redo för sitt första framträdande.

Miss India Scandinavia

Det var gott om fotografer och filmare bakom scenen. Den asiatiska kanalen B4U var på plats och gjorde reportage liksom SVT. Det var också många fotografer som dokumenterade, inte bara jag! Här blir Nritya Darpan fotograferade:

Miss India Scandinavia

Det var en lång men rolig kväll och vi tyckte alla att det var kul att få vara en del av en så stor show som Miss India Scandinavia var.


Karin

Medlem i Bollywooddansgruppen Nritya Darpan men dansar också kathak och bhangra. Jobba på dagtid med konst men gillar att resa och är intresserad av det mesta som har med Indien att göra.
» Mer på Orientalista om och av KarinKommentarer

Uppgjord
Onsdag 26 mars 2014 kl. 00:48
Läste dock att hela tävlingen miss india Sweden var uppgjord. Domarna hade tydligen röstat fram Sappi Kaur som vinnare. Var med själv i publiken och tyckte inte hon som vann var den riktiga vinnaren. Jag har efter ha läst om denna tävling tagit avstånd från Preeti Singh som tydligen lurar folk på allt möjligt

sappi
Fredag 18 juli 2014 kl. 00:30
Hej,

Ni var jätte duktiga på dans och avseende Preeti Singh, det är verkligen tråkigt att hon lurade mig. Men jag brukar säga att erafarenhet kostar tid och pengar ;) Du är inte ensam om att ta avstånd från henne! Kram Sappi

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Temadag i Stockholm
Lördag 1 mars 2014 kl. 18:00
» Läs 2 kommentarer

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Tävling Indisk dans

Stockholm Sangeet Conference med öppen scen på Stallet

17 oktober 2015 kl. 10:15
Leo har varit på Stockholm Sangeet Conference och bland annat lyssnat på en diskussion om hur man blandar klassisk dans med modern.
» Läs hela inlägget

Uppsala Kulturfestival 2015

28 maj 2015 kl. 18:06
Kulturernas Karneval intog Botaniska Trädgården i Uppsala och fyllde dess scener med non-stop uppträdanden. Leo var på plats och fångade en del av dansarna på både bild och film.
» Läs hela inlägget

Jugal Bandhi - bilder från en dansshow

8 december 2014 kl. 17:14
Dansgruppen Nritya Darpan med Maria i spetsen bjöd på traditionsenlig dansshow med indiskt, persiskt, arabisk och amerikansk tribal i en härlig blandning.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.