Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

När showdammet har lagt sig

Skrivet av Sabina
Onsdag 9 december 2009 kl. 14:30
Dagen efter en elevshow känns alltid lite vemodig. Flera veckors idog träning resulterar i en underbar dansföreställning och när publiken och dansöser väl lämnar lokalen hinner jag aldrig säga hej då till alla fina tjejer som förgyllt hösten. Showen igår var så otroligt härlig; Jag såg alla mina elever peppa sig själva och varandra, och sedan gå ut på scen och göra succé inför en engagerad publik.

Jag har nu också haft egen scendebut i Bollywood och Tribal. Båda numrena gick helt ok, trots att jag missade att sjunga med till texten i Bollywood-numret. Kom på mig ungefär halvvägs samtidigt som jag försökte ignorera ett tjockt armband på vift, och då såg det förmodligen mest ut som om jag bara mumlade med lite. Men kul var det.

Ikväll är det dags för ännu ett gäng elever att uppträda och jag borde dra på mig sminket igen och förflytta mig till teatern. Därefter börjar nästan två månaders officiell danspaus, fast idag fick jag bekräftelse på att jag är inbokad på kortare dans- och darbukakurser i januari så det blir inte så mycket paus att tala om. Och dessutom måste jag förbereda nya coola koreografier inför vårterminen.
Nyare inlägg:
Barbie goes oriental »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Dansshow i Stockholm
Tisdag 8 december 2009 kl. 19:00
» Läs en kommentar
Dansshow i Stockholm
Onsdag 9 december 2009 kl. 19:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar.

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Elevshow

Bilder från Layalis Elevshow, våren 2015

26 maj 2015 kl. 10:49
Vårterminen är i princip slut och Sverige har kokat av terminsavslutningar och elevshower. Vi bjuder på färgglada bilder från en av Layalis shower tidigare i maj.
» Läs hela inlägget

14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014

17 december 2014 kl. 16:45
Det är som sagt elevshowstider och jag har på en vecka klarat av inte mindre än fyra shower, varav två var med Layali. Här bjuder vi på härliga bilder på många av de dansare som uppträdde under de båda kvällarna.
» Läs hela inlägget

En luciashow för Musikhjälpen

14 december 2014 kl. 17:24
Minerva och Team Oriental bjöd på en härlig orientalisk luciashow igår kväll i Uppsala där alla intäkter gick till Musikhjälpen. Men när showen väl var slut var det Johan som överraskade oss alla mest.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.